Hiába az egy hónapos kihagyás, hengerelt a Haladás

PCS - fotó: Tóth Arnold • 2017. január 21., szombat •
Kemény ellenfélnek bizonyult a Balatonfüred, de ezen a szombat estén nem volt ki megállítsa a szombathelyi röpiseket.
Hiába az egy hónapos kihagyás, hengerelt a Haladás

Mucsi Péter tanítványai már a szezon elejétől kezdve esélyesek voltak a bajnoki címre. Hiába az újjáépített és erősen megfiatalított csapat, a tapasztalt visszatérőkkel remekül harmónizáló együttest gyúrt a zöld-fehérek trénere.

Persze a nyáron megerősített Baltonfüred ellen kemény mérkőzésre számítottak a szurkolók és a játékosok is. A találkozó elejétől kezdve jobban koncentrált a hazai csapat, így a vendégek jobbára csak a hibákból csíptek el pontokat, mégis a hajrában a Haladás nyakán loholtak. A szívós védekezés azonban megtörte a füredi lendületet, és az első szettet behúzta a Hali. A folyatatás jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. A vendég együttes szélről szerzett pontjainak és erőteljes ütéseinek köszönhetően kiegyenlítettek.

A harmadik szettet jobban kezdte a Balatonfüred, de Mucsi Péter időkérése, valamint Mikor Patrícia nyitásainak eredményeképp először fordított, majd a játszmát is behúzta a Haladás. Egyébként fontos megjegyezni, hogy talán a mérkőzés fordulópontja is ez volt, hiszen a zöld-fehérek 9-es mezében játszó röplabdázó zsinórban több pontot szerzett csapatának. Az utolsó szettben aztán teljesen szétesett a vendég együttes, bár az időkérés kis életet lehet játékukba, de ez csak a tisztes pontarányhoz volt elegendő.

Rendkívül színvonalas mérkőzést láthatott a szépszámú szurkolósereg, akik óriási hangulatot varázsoltak a Sugár úti sportcsarnokba. Ezzel a sikerrel továbbra is a legfőbb esélyese a másodosztály nyugati csoportjának első helyére a Haladás.

dr. Mucsi Péter vezetőedző: Sajnos nem tudtunk az egy hónapos kihagyást követően felkészülési mérkőzést játszani, ez pedig meglátszott a teljesítményünkön. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű találkozó, hiszen a füredi keret nagyszerű játékosokból áll. Azonban a második szettet leszámítva a lányok betartották a taktikai utasításokat, jól is sáncoltak, ez pedig meghozta a várt sikert. Az ellenfél egyébként jól kihasználta a hibáinkat, ez pedig demoralizálta a játékosaimat. Dicséret jár nekik, hogy a második elvesztett szettet követően talpra tudtak állni. Nagy szívről tettek tanubizonyságot. Ha a találkozó egészét nézzük, akkor taktikailag sikerült ellenfelünk fölé nőni, amely ütőerőben jobbak voltak. A balatonfüredi együttes egyébként megérezte Jezerniczki Timi hiányát, aki sérülés miatt nem lépett pályára és akinek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk.

 

Zúgjon a hajrá Hali! :-)

Közzétette: Frisss.hu – 2017. január 21.

 

Haladás VSE-Sportiskola – Balatonfüred
3:1

Haladás: Horváth Dóra, Bokor Laura, Mikos Patrícia, Merklinné Zubor Enikő, Fazekas Szilvia, Mohl-Benesóczky Anna.
Libero: Zoltán Anna.
Csere: Varga Réka, Horváth Kata, Sövegjártó Eszter, Marton Gabriella, Dancsecs Nikolett, Majczán Lili.
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter
Edző: Antonio Mircea Petre

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére