Hát én immár mit válasszak?

SzR-HE • 2015. szeptember 05., szombat •
Hatodik alkalom, harmincöt sportág, közel háromezer résztvevő – röviden így lehet összefoglalni a Nagy Sportágválasztó szeptember 5-6-i, szombathelyi eseményeit.
Hát én immár mit válasszak?

Szinte valamennyi labdajáték, emellett aerobik, birkózás, judo, harcművészetek, vívás, súlyemelés, ökölvívás, asztalitenisz, úszás, tenisz, tájfutás, atlétika, kerékpározás, és a többi között modern tánc is szerepelt azon a palettán, melyet a legkülönbözőbb sportágak iránt érdeklődőknek kínáltak a szervezők.  

Pénteken ismert élsportolókkal, edzőkkel találkozhattak a regisztrált intézményekből érkező óvodások és iskolások, vasárnap pedig a családokat várták a szervezők, akik között idén is ott volt a Szombathelyi Egyetemi Sport Egyesület, a Pannonsport Kft., a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, a NYmE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ, valamint Szombathely Megyei Jogú Város is.

A tegnapi ünnepélyes megnyitón Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a sportolni vágyó megjelenteket, majd a tavalyi sportágválasztón legnagyobb aktivitással résztvevőket – az Aréna óvodát, a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolát – díjazták.    

Kivés István, a rendezvény házigazdája, az egyetemi sportcsarnok vezetője, atlétaedző a frisss.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy különlegességet is lehet tapasztalni mindig a nagy sportágválasztók programjában.

Az idei eseményen rengeteg fiatalt vonzott az a BMX- és görkorcsolya bemutató, melynek során az aszfalton elhelyezkedő gyermekek felett ugrattak át Európa legjobbjai, Vincze Gergely és Bejczi Botond. A hangulat pedig egyre fokozódott, izgalmas, aztán félelmetes, majd vérfagyasztó és ,,halálos” lett a bemutató. A végén 22 diák felett ugrattak át Gergőék. A program népszerűségét növelte, hogy évek óta jó időjárási feltételek között rendezhetjük meg ezt a programot, és még iskolába sem kell menni – tette hozzá Kivés István.

Vincze Gergely országos bajnok, magyar válogatott honlapunknak a helyszínen hozzátette: nagyon szeretik a látványosságokat a nézők, mindenki élvezte a bemutatót. Nagyon fontos, hogy fejben rendben legyek, ugyanis minden ott dől el.  

A sportágválasztó második napján a családok vettek részt, itt már döntés is születhetett, hogy ki milyen sportágat szeretne a jövőben űzni.

Az idei esemény legtöbb résztvevőt felvonultató óvodáját, általános iskoláját és középiskoláját ez alkalommal is sportszervásárlási utalvánnyal díjazzák majd. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére