Halász Bence töretlenül fejlődik

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. március 07., hétfő •
Az atlétikai újonc, serdülő és junior téli dobó országos bajnokságon nagyon sikeresen szerepeltek a Dobó SE versenyzői. A Sugár úti Atlétikai Centrumban a legtehetségesebb dobóatlétának számító Halász Bence ezúttal három számban is magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt.
Halász Bence töretlenül fejlődik

A múlt heti téli felnőtt országos bajnokságon életében először került felnőtt szerrel (7,26 kg) 70 méter fölé Halász Bence, szombaton pedig a juniorok között 6 kg-os szerrel 78 méter 87 centiméter állt a neve mellett. Egy alkalommal 82-83 méter között esett le a szer, viszont Bence sajnos ekkor kilépett a dobókörből, így érvénytelen lett a nagy dobás. 

Úgy jöttünk ide, hogy senki nem lehet ellenfél, ezt simán meg kell nyerni. Az első dobásra sikerült az egyéni csúcsom közelébe kerülnöm, utána pedig már csak az eredményre fókuszáltam. Az ötödik kísérletre sikerült is 82-83 méterre hajítani a szert, ez országos rekord lett volna, ám egy apró technikai hiba miatt kiléptem – nyilatkozta a szombati verseny után Halász Bence, akit a múlt heti felnőtt sikeréről is megkérdeztünk. 

Hatalmas áttörésnek érzem a 70 méter feletti eredményt, hiszen tavaly folyamatosan kergettem, de nem sikerült túldobnom ezt a bűvös határt, mintegy tízszer is a 69-70 méter közé dobtam. Még nagyon sok munka áll előttem, hiszen a nyár nagy versenyeire most kell megalapozni az erőnlétet. Ebben a teljesítményben nagy segítségemre volt a dél-afrikai edzőtábor, hiszen itthon az iskola és egyéb edzések miatt itthon nem tudok mindennap dobni – tette hozzá a bajnok.  

Halász Bence szerényen elhallgatta, de mi eláruljok, hogy az OB-n nemcsak a kalapácsvetésben, de a diszkoszvetésben és a súlylökésben is első lett. 

Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője pedig már a két téli országos bajnokságot értékelte honlapunknak. 
A felnőtt bajnokság után, szombaton is 24 versenyszámot kellett lebonyolítani viszonylag rövid idő alatt. A pályákat kiválóan előkészítettük és a nagy szél ellenére a versenyzők mellett a versenybírók is jól vizsgáztak. Idén előbbre tartunk, mint tavaly ilyenkor, ez nagyon biztató az olimpiai esztendőben. Pars Krisztián még mindig bajlódik a közelítő-izmával, de talán rövid időn belül ez megoldódik, így Ő is minden nap teljes értékű munkát tud majd végezni. A szombaton maximálisan megszerezhető 72 éremből 24-et mi gyűjtöttünk be – nyilatkozta elégedetten a Dobó SE mesteredzője. 

A Dobó SE öt versenyzője a hétvégén az aradi Európa Kupán lép majd a dobókörbe. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére