Ha a kultúrák összefognak: Nemzetiségi nap Szombathelyen

SzR-HCs • 2014. szeptember 21., vasárnap •
A szombathelyi Roma, Német, Szlovén és Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a HÁROFIT Közhasznú Egyesület, a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesület, a Szombathelyi Horvátok Egyesülete és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum szeptember 20-án rendezte meg a XI. Nemzetiségi Napot. A Vasi Skanzenben lebonyolított eseményen Puskás Tivadar úgy fogalmazott, hogy gazdag az a nép, mely befogadja azokat a kultúrákat, melyekkel együtt él.
Ha a kultúrák összefognak: Nemzetiségi nap Szombathelyen

Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója a nemzetiségi önkormányzatok fontosságáról, a kultúrák találkozásáról és az identitás erősödéséről beszélt, majd azt kívánta minden résztvevőnek, hogy közösen és értékesen töltsék el a napot. 

Kissné Köles Erika, az Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója pedig azt hangsúlyozta, hogy komoly jelentőséggel bír, ha a különböző nemzetiségek összetartanak és egymás kultúrájával ismerkednek meg.

Ezt követően Puskás Tivadar polgármester öt nyelven, köztük magyarul köszöntötte a résztvevőket, majd azt mondta, hogy az a nép gazdag, mely többnyelvű és befogadja azokat a kultúrákat, melyekkel együtt él. 

Tizenegy esztendeje hagyomány, hogy a nemzetiségi napon olyan emberek fognak össze a jobb élet reményében, akik különböző kultúrákban élnek, egymás mellett. És ezek az emberek, ezek a kultúrák akkor leszek erősek, ha öszefognak - tette hozzá a város első embere.

A nemzetiségi napon a roma, a szlovén, a horvát és a német nemzetiség is kulturális műsorral szórakoztatta a nagyérdeműt.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére