Vízilabda EB.: Győzelem a szerbek ellen!

szróbert • 2014. július 18., péntek •
Igazi nagy vízilabda derbit láthattak azok, akik július 17-én este kilátogattak a Margitszigetre, de azok is, akik a televízió képernyőjét nézve élvezték végig a magyar-szerb csatát. Benedek Tibor szövetségi kapitány a hazai csapat névjegyének nevezte a meccset, illetve azt a csapatszellemet, melyet a szerbek ellen mutattunk. A képen látható Decker Attila fantasztikus napot fogott ki a magyar kapuban, hiszen az ellenfél lövéseinek 70%-át (!!!) ártalmatlanította. A meccs további részleteiről az alábbiakban olvashat.
Vízilabda EB.: Győzelem a szerbek ellen!

Magyarország - Szerbia 8-6 (2-0, 3-3, 2-2, 1-1)

Némi meglepetésre Decker Attila kezdett a kapuban, később kiderült jó kapitányi húzás volt szerepeltetése. Sokáig nem esett gól, mindkét csapat nagyon jól védekezett. Aztán az utolsó perc parádésre sikerült, hiszen először Varga Dénes, majd 3 másodperccel a dudaszó előtt Decker Ádám is beköszönt a szerbeknek, 2-0. 

A második játékrészben Filipovics révén büntetőből szépítettek a szerbek, majd Gór-Nagy Miklós góljával újra kettő volt a magyarok előnye, 3-1. Aztán egy páros, cserével végleges kiállítást követően megint szépítettek a szerbek, de Varga Dénes szenzációs cselei és gólja megint gondoskodott az őrületes hangulatról, 4-2. A negyed hajrájában Mitrovic második góljával zárkózott fel a szerb csapat, ám Madaras újfent kétgólossá tette a különbséget. Az állás 5-3 ide!

A harmadik nyolc percet a szerbek kezdték jobban, Gocic szépített, de Vámos Márton szíve is a helyén volt, így újra megnyugtató az előnyünk, aztán Madaras Norbert fantasztikus találatával először vezettünk hárommal, 7-4. Aztán sokáig egyik csapat sem volt eredményes, majd 2 másodperccel a negyed vége előtt Filipovic szépített, 7-5.

Az utolsó negyedben sokáig nem esett gól, majd Vámos Márton lőtte be a nyolcadikat, aztán Cuk lőtte a szerbek hatodik találatát, 8-6. Több gól már nem esett, így megnyertük a meccset és nagy lépést tettünk a csoportelsőség megszerzéséért. Szép volt fiúk!

közösség

további frisss

lap tetejére