Gyermekrajzok díszítik az EPCOS új, Csaba utcai fejlesztő- és gyártóközpontját

frisss.hu - HCs • 2015. május 11., hétfő •
Közel száz kisgyerek vett részt az EPCOS Csaba utcai fejlesztő és gyártóbázisán rendezett Nagy TDK Gyermekrajz Napon, amelyen a vállalat munkatársainak gyermekei apa, anya munkahelye, autó és Szombathely témájú rajzokat készítettek.
Gyermekrajzok díszítik az EPCOS új, Csaba utcai fejlesztő- és gyártóközpontját

„A „Nagy TDK Rajznapot” azért szerveztük, mert lezárult az átköltözést, felépült az új telephelycsarnok, valamint az adminisztrációs központ és a Csaba utcai EPCOS bázison szeretnénk olyan feltételeket teremteni, amelyben a munkatársak minél hatékonyabban és jobb hangulatban dolgozhatnak. Ezért kértük a munkatársak gyermekeit arra, segítsenek a rajzaikkal szüleik munkahelyének feldíszítésében. A Nagy TDK Gyermekrajz Napon készült rajzokból egy nagy közös kép készül, ami az új épületek egyikének ma még fehér falára kerül majd.” – mondta el a Frisss.hu-nak Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója.

Az EPCOS ahogy eddig is, úgy a jövőben is szeretne nyitni a dolgozói és a családjaik felé. A cégnek fontos, hogy a programjaik során a kollégák jobban megismerhessék egymást.

Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója április végén kiköltözött a belvárosból, Szombathely városközpontja pedig teljes mértékben felszabadult az ipari termelés alól. Ezzel az EPCOS húsz éves történetének legjelentősebb és jelenleg is zajló fejlesztésében egy újabb fontos szakasza zárult le. Márciusban és áprilisban a költözés rekordidő alatt, mindössze tizenegy hét alatt zajlott le. A költözés a vállalaton belül is komoly logisztikai és csapatmunkát igényelt, hiszen a közel kétezer EPCOS munkatárs közül mintegy 800 fő munkaállomása került át a belvárosból a szombathelyi Csaba utcai fejlesztő és gyártóközpontba. Ez három különböző termelési részleget és a termeléstámogató területeket érintette, köztük a HR, pénzügy, beszerzés, szállítmányozás, IT részlegeket.

A fejlesztési szakasz jelentőségét és mértékét jól jelzi, hogy összesen mintegy 250 tonnányi gépet és berendezést mozgattak át a városon: 350 gép és berendezés került végleges helyére a belvárosból a Csaba utcai EPCOS központba, ahol ma már a vállat minden munkatársa dolgozik.

A vállalat költözésének befejezésével a másfél évvel ezelőtt elindított beruházás egy fontos szakasza zárult le, a fejlesztés azonban ezzel még korántsem ért véget. „Természetesen még nagyon hosszú út áll előttünk, hiszen még jó pár termelősort le kell telepítenünk, azokat meg kell tervezni, dolgozókat keresni hozzá” – tette hozzá az igazgató. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére