Utánajártunk, hol törnek-zúznak előszeretettel a városban

Frisss, VMFRK - fotó: likefestoon.com, delmagyar, frisss • 2016. október 29., szombat •
Talán nem is olyan meglepő végeredmény született.
Utánajártunk, hol törnek-zúznak előszeretettel a városban

Bizonyára mindenki tudna egy történetet mesélni, amikor betört kirakatot látott, megrongált buszmegállóban állt a hideg időben, vagy épp darabokra tört szemetest pillantott meg mostohán a földre hajítva. A rossz emberi természet, a feszültség levezetése vagy az alkoholos befolyásoltság áll az elkövetett garázdaságok hátterében? Igazán közhelyes válasszal szolgálhatunk erre: ahány ház, annyi szokás.

Azonban a rongálás nem csak elcsúfítja környezetünket, hanem anyagi terhet is ró a városra. Hogy fény derüljön a titokra megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy kiderüljön, mely környéken rombolnak előszeretettel a bátor legények.

Természetesen nem lehet egyetlen városrészre sem azt mondani, hogy a garázdaság mindennapos lenne, hiszen az ország egyik legélhetőbb városáról van szó. Ellenben a bűncselekmények előfordulásának helyszínére lehet következtetni. Különböző rendezvényeken, illetve a szórakozóhelyek környékén nagyobb valószínűséggel bátorodnak fel az emberek, de többször megesett az is, hogy családon belüli vita fajult garázdaságig.

Tehát Nagy Bandó András humorista megállapítása még most is igaznak bizonyul, miszerint óvakodjunk az állatoktól, amikor inni mennek és az emberektől, amikor inni voltak.

közösség

további frisss

lap tetejére