Fonák és tenyeres: beindult az asztalitenisz-nagyüzem

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 02., szerda •
Az ITTF körverseny prémium kategóriás utánpótlás versenyén 4 földrész 49 országának mintegy 400 versenyzője ma délelőtt óta üti a labdát az Aréna Saváriában.
Fonák és tenyeres: beindult az asztalitenisz-nagyüzem

A versenyek 9 órakor a junior egyéni és páros kvalifikációval kezdődtek meg. Összesen 22 asztalon pattog a kaucsuk, hogy aztán kiderüljön, kik a legjobbak a juniorok között egyéniben és párosban. 

Nagy öröm, hogy ismét Szombathely ad otthont az asztaliteniszezők Magyar Ifjúsági és Serdülő Nemzetközi Bajnokságának. A soha nem tapasztalt nemzetközi érdeklődés pedig önmagáért beszél – ezt Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke nyilatkozta a versenyek kezdete előtt.

Puskás Tivadar szombathelyi polgármester pedig azt emelte ki honlapunknak válaszolva, hogy 2013 óta töretlen a szombathelyi verseny és az asztalitenisz népszerűsége, ezt jelzi az is, hogy immár negyedik alkalommal rendezik meg november 2-6. között Szombathelyen a Magyar Ifjúsági és Serdülő Nemzetközi Asztalitenisz Bajnokságot, amely az ITTF Körverseny sorozatának idei utolsó állomása.

A legjobb hazai asztaliteniszezők között ott lesznek az Aréna Saváriánan a KSI kiválóságai, így Terék Norbert, Huzsvár Erik és Ujvári Máté is asztalhoz lép. 

A mai kvalifikációt követően, csütörtökön rendezik a junior egyéni és páros döntőket, pénteken a junior és kadet csapat kvalifikációt, szombaton a junior és kadet csapat döntőt, valamint a kadet egyéni és páros kvalifikációt, vasárnap pedig a kadett egyéni és páros döntőkkel ér véget a szombathelyi asztalitenisz-dömping. 

Érdemes kilátogatni, hiszen amellett, hogy térítésmentesen látogathatóak a versenyek, a tombolasorsolás eredményeként még értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a sportág szerelmesei.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére