Fő tér: Tíz éve az Európai Unióban

szróbert • 2014. május 09., péntek •
A szombathelyi Fő téren ünnepelhette a vasi megyeszékhely lakossága az Európa napot. Május 9-én, pénteken 10 és 18 óra között játékokkal, kvízekkel és hasznos európai uniós információkkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az idei eseményen minden program ingyenes volt, az EU-totó fődíja pedig egy brüsszeli utazást ért.
Fő tér: Tíz éve az Európai Unióban

Nemcsak az EU tagság 10 éves, illetve a NATO tagság 15 éves évfordulója, de a vasfüggöny lebontásának 25 éves jubileuma köré is szerveződött rendezvényünk. Az eseményen szerettük volna az állampolgárokat közelebb hozni az Európai Unióhoz, és úgy gondolom, hogy mindez nagyon hasznos is volt. Úgy gondoljuk, hogy folytatni is kell az Európa Napokat, sőt még sűrűbbé is kellene tenni ezeket, illetve Szombathely mellett a megyeszékhely más településeire is ki kellene terjeszteni - mondta el a honlapunknak nyilatkozó Takács Tamás, a Europe Direct Tájékoztató Központ vezetője.

A rendezvény időtartama alatt folyamatos információszolgáltatást nyújtottak és kiadványokkal várták az érdeklődőket az EU-sátorban. A kvízjáték megfejtésért és az EP választásokhoz kapcsolódó totó kitöltésért apró ajándékokat osztottak ki. A gyerekek és a játékos kedvű felnőttek sokféle logikai és ügyességi játék, foglalkoztató feladat közül válogathattak.
Az EU-totót a nap folyamán jól kitöltők nyereményjátékon vehettek részt. A nyertes nevét a nap végén húzták ki. Sárközi Artúr majd részt vehet az országos sorsoláson, melynek fődíja egy kétszemélyes, 4 napos utazás lesz Brüsszelbe, repülővel, 2014 nyarán.
Emellett ugrálóvár, ügyességi- logikai játékok, óriás jenga, óriás puzzle, EU tabló és óriás rajzfal is a megfelelő kikapcsolódást szolgálta.
Az eseményt Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft., az EURES-T Pannonia, a Europe Direct Tájékoztató Központ – Vas megye támogatta. 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére