Ez a 7 legfertőzőbb dolog, amit napközben megfog

frisss.hu • 2016. május 13., péntek •
És nem is gondolná! Ezért kell gyakran, jó alaposan megmosni a kezünket, ahogy az oviban tanultuk!
Ez a 7 legfertőzőbb dolog, amit napközben megfog

Betegségek tucatjai leselkednek ránk, úgy, hogy nem is sejtjük. Gondoljon bele, napközben hány tárgyhoz ér hozzá? Hányszor veszi fel a telefont? Hányszor nyúl hozzá a televízió távirányítójához vagy a pénzhez? Férfiak esetében hányszor fog kezet valakivel? Minden egyen alkalommal milliónyi kórokozók veszélyeztetik az egészségünket. Most összegyűjtöttük, melyek a legnagyobb rizikófaktorral ellátott dolgok, amikhez muszáj hozzáérni.

1; Kilincsek – Biztos, hogy naponta legalább 15-20 alkalommal fog meg egy kilincset, amit jó esetben más is megtapogatott már korábban.

2; Készpénz – Az egyik legveszélyesebb betegségforrás, sőt, korábban egy vizsgálat szerint minden tizedik bankkártyán, és minden hetedik papírpénzen fekáliás eredetű baktériumokat találtak.

3; Villanykapcsolók – Nem is nagyon kell magyarázni, naponta ezt is többször fogdossuk.

4; Tévé távirányítója– Ezt is minden családtag megfogja, naponta többször.

5; Számítógép billentyűzete, egere – Főleg a munkahelyen, ha közös számítógépeket használ mindenki.

6; Tömegközlekedés- Ha csak a buszozást nézzük és azon belül a kapaszkodási felületeket, amiből valljuk be jó pár adott a biztonságos utazás miatt, akkor bizony tudni kell, hogy itt is megtelepednek a bacilusok. A metrózás, a villamosozás vagy a vonatozás is beleillik a képbe.

7; Kézfogás – Az urak gyakran köszöntik egymás kézfogással, amivel ugyanúgy gyorsan terjednek a kórokozók.

Mit tehetünk ellene?

"Előbb nedvesítse be a kezét hideg vagy meleg vízzel, majd szappanozza be! Mosson kezet minden étkezés előtt! Mosson kezet mielőtt és miután fertőző betegségben szenvedő emberekkel érintkezik, mihelyt lehetősége nyílik rá. pl. kézfogás, betegápolás, stb. Sebkezelés előtt és után WC használata után (figyeljen oda a gyerekekre is!). Kisbaba pelenkájának cseréje előtt és után. Orrfújás után, köhögés, tüsszentés után, ha szája elé tette a kezét. Állatsimogatás, kézből etetés után. Szemét, szeméttároló érintése után is kezet kell mosni"- írja a webbeteg.hu.

 

közösség

további frisss

lap tetejére