Erős emberek erős deckes napja

Szita Róbert • 2016. április 15., péntek •
Kamionhúzást, autótartást és hordópakolást is láthat az, aki szombaton kilátogat a Deck Bistro Erős Ember Kupára. A Deck Bistro&Bar előtti területen eldől, ki lesz a nyugati országrész legerősebb embere, de az is, hogy ki a legtehetségesebb fiatal erős ember. Gadó András főszervezővel, a verseny egyik esélyesével beszélgettünk.
Erős emberek erős deckes napja

Egész napos szórakozást kínál a Deck Bistro&Bar azoknak, akik kilátogatnak a szombati erős ember versenyre. Az erőemelésből jól ismert versenyszámok, a guggolás, a fekve-nyomás és a felhúzás kellő alapot jelentett Gadó András számára, hogy eséllyel induljon a nyugat-magyarországi selejtezőn. Interjúalanyunk elmondta, hogy mindenképpen győzni szeretne hazai közönség előtt, ami nem lesz egyszerű, hiszen az ellenfelek között Dudás Ádám, Molnár Zsolt és Németh Gábor is ott lesz.

Erős emberek versenyeznek, de miben?
A délelőtti tehetségkutató erős ember verseny országos szintű megmérettetés lesz, itt minden amatőr kipróbálhatja magát, illetve bemutatkozhat a magyar szövetségnek. Ez egy ugródeszka lehet azoknak, akik eddig még nem versenyeztek. Az előzetes nevezések alapján elmondhatom, hogymintegy 10-15 induló méri majd össze erejét. Délután pedig a nyugat-magyarországi erős ember verseny következik, szintén 10-15 versenyzővel. A győztes bejut a május 14-15-i celldömölki országos döntőbe, ahol az ország 10-12 legerősebb embere száll majd versenybe az érmekért. 

Mennyire népszerű az erős ember versenyzés Szombathelyen, illetve Vas megyében?
Sajnos egyedüi szombathelyiként indulok a mostani versenyen, szóval lenne mit népszerűsíteni az erős ember sporton. 2010 óta szervezek versenyeket, a kilátogatók, a közönség egyre nagyobb számban érdeklődnek a versenyek iránt, és már nemcsak a televízióban, de élőben is kíváncsiak a versenyzőkre. Az ellenfelek évek óta ugyanazok, évente csupán egy-két fiatal tűnik fel a versenyeken. 

Milyen látványban lehet része a szombaton kilátogató nézőknek?
A mi versenyünkön nem lesznek kategóriák és súlycsoportok, a legkarcsúbb sportolónak is össze kell márnie az erejét a legnagyobb súlyúval és a 20 éves is ellenfele lesz a legidősebbeknek. 

Kiknek ajánljható a szombati erős ember verseny?
Azt hiszem, mindenkinek, javaslom, hogy az óvodástól az aggastyánig jöjjön el mindenki, hiszen kamionhúzást, autótartást és hordópakolást is láthat az, aki kilátogat. Izgalmas verseny lesz, az izgalom pedig nincs korhoz kötve. 

A Deck Bistro&Bar előtt 11 órakor kezdődik a tehetségkutató erős ember verseny, majd 15 órakor a nyugat-magyarországi erős ember verseny selejtezője következik. Az este 18 óráig tartó program során a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó napot tart, közben Söre Péter világbajnok BMX bemutatót tart, de a Szombathelyi Kötélugró Klub legjobbjai is bemutatkoznak, de meglepetés-show is lesz. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére