Erős emberek a Fő téren

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 26., hétfő •
Autó-, hordó-, előre- és koffertartás – ezek voltak a tartó országos bajnokság szombathelyi versenyszámai.
Erős emberek a Fő téren

A Lord zenekar, valamint más közismert rock együttesek dalai szóltak miközben vasárnap, a Fő téren az erős emberek versenyeztek.

Darázs Ádám, a Magyar Erősember Szövetség vezetője, a bajnokság műsorvezető-versenybírója a helyszínen arról tájékoztatta honlapunkat, hogy ez alkalommal öt versenyszámban mérték össze tudásukat a benevezett erősemberek. 

Az első számban egy autót kellett egy keret segítségével minél tovább a levegőben tartani, aztán 2 darab – egyenként 12 kg-os – söröshordót kellett oldalra tartani, majd a jött a leginkább embert próbáló feladat. Két autót kellett rámpán megtartani, aztán a negyedik versenyszám az előretartás volt, majd végül 2 darab, egyenként 185 kg-os koffert kellett felemelni és minél hosszabb időn keresztül a levegőben tartani.   

A bajnokságot Kecskés Roni nyerte, a szombathelyi Gadó András az előkelő 4. helyet szerezte meg. Az utolsó versenyszám, a koffertartás során Gadó András 22 másodpercig tartotta a mintegy 370 kg-nyi két koffert.
Nagyon jól sikerült az utolsó versenyszám, igazából ennek köszönhettem, hogy előreléptem az összetettben a 4. helyre. A tartó OB esetében az izmok regenerálódása miatt nagyon jó lett volna a verseny előtt pihenni, de sajnos az éjszaka dolgoznom kellett és csak 3 órát tudtam aludni, így is elégedett vagyok az eredményemmel – adott gyors értékelést honlapunknak Gadó András.   

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére