Újab győzelem: Swietelsky-Haladás VSE - Vasas Futsal 7-4

SzR-HP-HCs • 2014. október 07., kedd •
Úgy tűnt, hogy sima meccs lesz, ám túlságosan megnyugodtunk, a Vasas élt a lehetőséggel, visszajött a meccsbe. De aztán rendeztük a sorainkat, és végül biztosan nyertünk. Jól kezdtük a bajnokságot, ott vagyunk az élmezőnyben, elégedett vagyok - ezt Marcus Angulo vezetőedző nyilatkozta az újabb szombathelyi futsal siker után. A szombathelyiek ezzel megerősítették előkelő pozíciójukat az NB I-es tabellán.
Újab győzelem: Swietelsky-Haladás VSE - Vasas Futsal 7-4

Szép, egyre meggyőzőbb játékkal újabb skalpot gyűjtött be a szombathelyi csapat.
A szombathelyiek teljes kerettel készültek a hazai, Vasas elleni mérkőzésre. Így 14 játékost tudtak a keretbe nevezni a mérkőzést megelőzően, 2 kapus és 12 mezőnyjátékos kapott helyet a zöld-fehér csapatban. Mind a két fél egyébként sikerrel vette az előző fordulót. A piros-kékek a Szegedet győzték le, míg a Hali Csömörön gyűjtötte be a három pontot. Most is a Haladás győzelem várható és meglepetés lenne, ha ez másképpen alakulna. Ezzel az esélylatolgatással indult a mai mérkőzés. 
A találkozó sajnos nem ennek megfelelően kezdődött. Bátran kezdett a Vasas, nekiesett a vendéglátóknak. Érezhetően sikerült is meglepnie a Haladást. A zöld-fehérek a labdát is nehezen hozták ki a térfelükről. Úgy tűnt a mai nap, nem a hazaiak elképzelései szerint fog alakulni. Aztán egy cserét követően – beállt Németh Péter – a rutinos játékos játékával fordult a mérkőzés képe. Mindjárt a beállását követően, a 3. percben gólt szerzett. Ezt követően megnyugodtak a hazaiak. Hamar növelték is az előnyüket, kicsit a szerencsének is köszönhetően Vidák Balázs révén. Így a 4. percben már 2:0 volt a Hali előnye.
  A fővárosiak hátrányban sem változtattak a játékstílusukon: letámadtak, sokat futottak, keresték a párharcokat. A mérkőzés folyamán ennek is köszönhető (a sok párharcnak, ütközésnek, kicsit agresszívabb játéknak), hogy a mérkőzés folyamán mind a két félidőben hamar összegyűlt az 5 faultja a hazaiaknak. A Haladásnak a gólok után, a gyors vezetés tudatában sikerült rendezni a sorait, szervezetten, nyugodtan futsaloztak. Nem is igen jutott el helyzetig a Vasas, az első félidő úgy zajlott le, hogy nem volt nagy dolga Tyukász Péternek. A vasiak viszont kíméletlenek voltak a kapu előtt. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, amiket nagy százalékban ki is használtak. Először Öreglaki Norbert, majd Horváth Péter távoli lövéséből született gól, amelyekkel tovább növelték a hazai előnyt. Így megnyugtató szombathelyi fölényt mutatott az eredményjelző is a szünetben (4:0).
Az első félidőt a Haladás irányította. A vendégek jól kezdtek, de nagy helyzetig nem jutottak el a teljes első játékrész alatt. Így a 4 gólos előny tudatában mehettek pihenni a vasiak. A nézők is elkönyvelhették a győzelmet, mert a játék képe és az eredmény is azt mutatta, hogy itt ma nincs keresnivalója a Vasasnak. Aztán ez egészen nem így alakult. Voltak még izgalmak a mérkőzésen… 
Fordulás után a Vasas egy megpattanó lövéssel rögtön szépített, majd egy kontrát is gólra váltott, így váratlanul visszajött a meccsbe. Ezzel a 24. percben már 4:2 volt az állás. Ez annak is köszönhető, hogy a Haladás nehezen pörgött fel, mintha a szünetben bent maradtak volna az öltözőben. Tyukász Péter kapusnak akadt dolga bőven. Mielőtt igazán forró lett volna a helyzet, ismét érkezett Németh Péter – akárcsak az első félidőben –, és a kapuba talált. Majd Vidák Balázs sem akart lemaradni tőle, és ő is megrúgta második gólját a mérkőzésen. Ezzel a 28. percen ismét eldőlni látszott a mérkőzés, mert 6:2 volt az állás. 
A Vasas továbbra sem adta fel, harcolt és sikerült is szépítenie a 31. percben (6:3).
Az utolsó percekben vészkapussal rohamozott, és faragta a hátrányát a 37. percben (6:4). A hazaiak jól védekezték az 5 a 4 elleni szituációt. A gólon kívül ők is lőttek egy gólt még a mérkőzés végén, így ebből az emberhátrányos játékból jól jöttek ki. Ez a nagyszerű védekezésnek köszönhető. 
A Haladás a végén még hibázott egy kisbüntetőt, de a győzelme ennek ellenére nem forgott veszélyben, sőt, még maradt egy hazai gól az utolsó pillanatra is. Márkus Gábor talált távolról a kapuba. Ezzel alakította ki a mérkőzés végeredményét (7:4). 
Zsinórban harmadik bajnokiját nyerte meg a remek formában lévő Swietelsky-Haladás VSE. A mérkőzést végig uralta a hazai csapat. A második félidőre álmosan érkeztek ki, de a nagy előnynek is köszönhető, hogy kicsit bealudtak a fiúk. Panasz nem érheti a játékosokat, mert hamar kijavították ezt a pár perces zavart, és a maguk javára fordították a mérkőzést. A kilátogató szurkolók ismét szép játékot és tetszetős gólokat láthattak a vasi csapattól. Köszönjük a nézőknek a szurkolást! Reméljük, legközelebb még többen lesznek kíváncsiak a jó formában lévő Haladásra.
A mieinknél Németh Péter és Vidák Balázs 2-2, Márkus Gábor, Horváth Péter, és Öreglaki Norbert 1-1 alkalommal volt eredményes. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére