Egy gól és három kapott: Haladás – ZTE 1-3

SzR-HCs • 2015. július 08., szerda •
Két egykori ősi rivális, a két szomszédvár labdarúgó-csapata találkozott kedd este Szombathelyen, a Rohonci úton. Az NB I-es rajtra készülő Szombathelyi Swietelsky-Haladás és a szebb napokat is megélt, jelenleg a másodosztályban szereplő Zalaegerszegi TE mérkőzésére kilátogató mintegy 1000 néző azt láthatta, hogy a ZTE teljesen megérdemelten nyert.
Egy gól és három kapott: Haladás – ZTE 1-3

A mérkőzés előtt mindkét mester fogadkozott, a végén azonban Csank János és csapata örülhetett jobban.
Az első félidőben mindkét csapat a legjobb összeállításában lépett pályára, bár a hazaiaknál hiányzott a hétvégi Király Kupán combhúzódást szenvedett csapatkapitány, Halmosi Péter, ám a többi új szerzemény Mészöly Géza rendelkezésére állt és szerepet is kapott. Az első percekben a Haladás lépett fel támadó szellemben, de a ZTE alakított ki veszélyesebb helyzeteket. Nézzük a meccs legfontosabb mozzanatait, percről-percre. 


A 3. percben Gosztonyi – T. Wils volt a labda útja, majd egy veszélyes fejessel ért véget a támadás. 
A 10. percben Babati lőtt fölé, a 16. percben pedig Simonfalvi – Daru akció végződött fejessel.
A 26. percben P. Bosnjak – Török akció halt el a zalai kapu előtt.
A 40. percben Babati tört kapura, ám a vele visszafutó Iszlai kézzel visszarántotta, amiért Kovács játékvezető az asszisztens jelzésére tizenegyest ítélt. A büntető előtt a 95-szörös magyar válogatott Király Gábor minden rutinját kihasználva kicsit húzta az időt és a büntetőt végrehajtó Babati idegeit is, majd jó irányba vetődve magabiztosan hárította a büntetőt. Király védése után publikum percekig ünnepelte a válogatott hálóőrt.

44. percben az egyik szombathelyi Haladás támadás végén már a kapuson is túljutott a labda, de Simonfalvi szinte a gólvonalról még ki tudta vágni a labdát.
A szünetben teljes csapatot cserélt Mészöly Géza, Csank János viszont csupán három helyen változtatott.


A szinte perzselő hőség nagyon rányomta a bélyegét a meccs iramára, de az 52. percben Tihanyi jelezte, hogy a Haladás is a pályán van.
Aztán az 58. percben mégis a ZTE szerzett vezetést, a gólszerző Szegleti Gergely volt, 0-1.
Még magához sem tért a Hali, két perc múlva jött a vendégek második találata is, a 60. percben Horváth Roland volt eredményes, 0-2.

A 68. percben Németh Márió – Tihanyi akció jelezte, hogy a Hali legalább szépíteni szeretne. Tíz perc múlva sikerült is, a 78. percben ugyanis Németh Márió – Popin volt a labda útja, és az akció végén a próbajátékon szereplő csatár a zalaegerszegi kapus lábai között lőtte a zöld-fehérek szépítő gólját, 1-2.

Ekkor mindenki azt számolgatta, hogy mennyi perc van még hátra, hogy egyenlítsen a Haladás, de erre esély sem volt, mert rögtön a gól utáni középkezdést követően, a 79. percben Szöllősi meglátta, hogy Gyűrű messze kint áll a kapujából, ráívelte a játékszert és a labda, mint egy hulló falevél vágódott a haladás kapujába, 1-3.

A 90. percben még Gaál Bálint próbálkozott, de maradt az 1-3. A ZTE megérdemelten győzött Szombathelyen. Elgondolkodtató, hogy a Haladás az eddigi 5 felkészülési meccsén összesen 2 gólt lőtt, viszont 14-et kapott.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére