Egy funkció, amellyel egyeduralkodó lehet a Chrome

Frisss/HVG - fotó: pixabay/HVG • 2017. június 08., csütörtök •
Beépített hirdetésblokkolóval támad a Google. A cél egy tisztább internet!
Egy funkció, amellyel egyeduralkodó lehet a Chrome

Bekeményített a Google, nincs mese! A vállalat által megálmodott böngészőt egyre többen használják világszerte, most pedig egy érdekes fejlesztéssel rukkoltak ki. Valósággá válik az áprilisban megszellőztetett pletyka. Ekkor szellőztették meg ugyanis a cég szakemberei, hogy a böngészőt ellátják egy hirdetésblokkolóval, ami alaposan megszorongathatja az online médiák bevételi forrását.

Miközben a versenyfutás törvényszerű a vállalatok között, ez a döntés azért elég kétélű fegyver, hiszen a Google is hirdetésekből él. Ha saját reklámjai átmennek a szűrő, míg a többi vállalatét blokkolja, akkor komoly következményekkel számolhatnak. A versenytársak ugyanis már most perrel fenyegetőznek.

A következő év elejére ígért fejlesztés ugyanakkor már elkészült és a tesztelés időszakában jár. A vállalat ígérete szerint a felhasználók védelme a cél, ezért csak azokat a hirdetéseket szűrné a program, amelyek zavaróak, idegesítőek.

A The Verge szerint ebbe a kategóriába kerülnek azok a reklámok, amelyek automatikusan elindulnak, hanggal, illetve az úgynevezett pop-up ablakokban felbukkanó hirdetések. Sridhar Ramaswamy részlegvezető szerint a Google saját hirdetései sem jelentenek kivételt.

A fejlesztés azért is forradalmi, mert nem csak asztali, hanem mobilkészülékre is megérkezik és telepítését sem kell elvégezni. Automatikusan bele lesz integrálva a böngészőbe, amely alaphelyzetben aktív lesz.

A Chrome fejlesztői egy olyan opciót is beépítenek a böngészőbe, amin keresztül pénzzel támogathatjuk a böngészett weboldalt. Ezzel kárpótolva az adott oldalt a kiesett bevételük miatt.

via

közösség

további frisss

lap tetejére