Cucu szerint a Hali a magyar Atletico Madrid!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 16., hétfő •
Halmosi Péter és édesapja is részese volt már egy-egy élvonalbeli 5. helyezésnek.
Cucu szerint a Hali a magyar Atletico Madrid!

A Nemzeti Sport újságíróinak szavazatai alapján a Szombathelyi Switelsky-Haladás labdarúgóinak csapatkapitánya idén a 10. legjobb labdarúgó volt az élvonalban. A sportújságírók azokat a focistákat értékelték, akik legalább 17 meccsen pályára léptek az idei szezonban. A listára 125 labdarúgó, közöttük 10 szombathelyi zöld-fehér focista kerülhetett fel. 

A tavalyi szereplés után, idén magasra tettétek a lécet… 
Arról beszéltünk a minap édesapámmal, hogy ez az 5. helyezés közel akkora siker, mint az egyetlen eddigi bronzérmünk, hiszen ez a mezőny sokkal kiegyenlítettebb volt, mint az akkori. Nem lebecsülve a bronzérmes csapatot, szerintem sokkal nehezebb volt most egy ilyen előkelő helyet megszerezni, mint akkoriban, 16 csapat között. Nem mellékes az sem, hogy végre rendezettek a körülmények a magyar foci égisze alatt. Ma már mindenki a focira tud koncentrálni. Óriási dolognak tartom, hogy ilyen sikert tudtunk elérni, különösen úgy, hogy annak idején édesapám is részese lehetett egy 5. helyezésnek.
Lehet-e újabb kiváló helyezés jövőre? 
Számomra az lenne a fontos, ha tovább tudnánk építkezni ebből a sikerből és jövőre még feljebb tudnánk lépni, Amennyiben tudnánk még erősíteni, akkor a következő bajnokságban még nagyobb örömet szerezhetnénk szurkolóinknak. Azt gondolom, jó úton járunk, az anyagi fedezet is rendelkezésre áll.   
Miben áll a Hali igazi ereje?
A csapat ereje az egységben áll. A futball mindenhol így működik, hiába vannak sztárok, az igazi erő a csapategységben rejlik. Persze kellenek a jobb játékosok is, de ezt a sportot 11 ember játssza, sőt a cserejátékosok is sokat hozzá tehetnek a sikerhez. Kiváló példa erre az Atletico Madrid, 3 éven belül már másodszor jutottak a BL döntőjébe. És ezt a fantasztikus sikert csapatként érték el. Kicsiben talán mi is ilyen vagyunk vagy lehetünk. Nagyon nehéz bennünket megverni, mi pedig 1 gólokkal nyertük a meccseinket. A közösség és a szakmai stáb nagy tartást ad nap, mint nap. 
A Hali-szív is sokat segített?
Természetesen. A Hali-szívet sikerült nekem és Király Gábornak is beplántálni a többiekbe. Már ketten vagyunk nagyon lokálpatrióták, hiszen mi a vérünkben, a génjeinkben hordozzuk a Hali-szívet. Szerintem ezt kell továbbvinni a tősgyökeres szombathelyieknek, mert lokálpatriotizmus nélkül nem megy. Pár évig még szeretnék itt maradni és zöld-fehér színekben szerepelni. 
Június 14-től lehet szurkolni majd a magyar válogatottnak és Király Gábornak is…
Igen, én is ezt tervezem, és úgy tudom, hogy a Frisss FM és a frisss.hu kötelékében is megtehetem ezt.  Amennyiben a labdarúgó Európa-bajnokságon szervezetten tud játszani a magyar válogatott, akkor biztos, hogy pontot, pontokat szerez majd a magyar csapat.  Aztán, hogy ez mire lesz elegendő, majd a 3 meccs után kiderül. 
Elkezdődött a rövid nyári szünet. Lesz pihenés?
Persze, nagyon ránk fért már egy kis pihenés. A nyaralás után egyből nekilátok a futásnak, szép lassan felépítem magamat a bajnokság kezdetére.  

Halmosi Péter tengerparti nyaralást tervez a családdal, elutaznak majd a 2 gyermekkel és külön kettesben, a feleségével is. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére