Csúcs ez a röplabda!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. június 04., szombat •
A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Röplabda szakosztálya családi-röplabdás napot tartott a Sugár úti Sportcentrumban. Meggyőződtünk róla, hogy ez a sportág is rendkívül népszerű városunkban.
Csúcs ez a röplabda!

Már délelőtt nagy pezsgés volt a Sugár úti kiscsarnokban – értesültünk Mucsi Péter főszervezőtől, a HVSE/VSA vezetőedzőjétől, aki a helyszínen azt is elmondta nekünk, hogy noha nem támogatott a TAO által a röplabda, mint a többi látványsportág, mégis nagyon sokan kíváncsiak a lányok meccseire és igazi vonzerőt jelent az NB I-be jutás lehetőssége.    

Utánpótlás mérkőzésekkel kezdődött a délelőtt, mini és szupermini kategóriában rendeztek meccseket, majd kötetlen játékra, a szabadba csábítottak a gyerekeket a szervezők.


Ezt követően pedig az U14 és az U16-os utánpótlás mérkőzések, majd férfi-női vegyes csapatok mérkőzése volt a program. Délután a Wagner András Emlékversennyel folytatódott a program, itt az öregfiúk az öreglányokkal mérkőztek meg, ezután ülőröplabda bemutató, majd férfi gála mérkőzés szórakoztatta a röplabda szerelmeseit. 
Láthattuk a SZOESE-SPRINT a Progress TK junior bajnokcsapatát is, a sporteseményekkel párhuzamosan pedig családi programokon, gulyásfőzésen, kézműves foglalkozásokon, arcfestésen és rajzversenyen is részt vehettek a kilátogató kicsik és nagyok. 


A sportágat népszerűsítő vendégek között feltűnt Takács Doroti, a TEVA Gödöllői Röplabda Club, Bodovics Hanna, a Vasas Óbuda és Nagy József, a FINO Kaposvár színeiben. 

A nap fő eseménye, az osztályozó mérkőzés előtt a gyerekek találkozhattak és fényképeket készíthettek a szombathelyi felnőtt csapat játékosaival. 
17 órától a HVSE/VSA - Röpke SE (Kecskemét) női osztályozó mérkőzést bonyolították le az NB I-be kerülésért.

A meccs előtt elbúcsúztatták az aktív röplabdától visszavonuló csapatkapitányt, a 10-es mezben szereplő Simon Juditot.  

A sorsdöntő meccset végül a kecskemétiek 3-0-ra megnyerték, így sajnos a HVSE/VSA nem az NB I-ben folytathatja. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére