Csapatfotózás a műfüvön, csapatkapitány a stúdióban

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. február 10., szerda •
Célegyenesébe ért a Haladás labdarúgóinak felkészülési programja. A hétvégi bajnoki rajt előtt már a csapatfotózásra is összeálltak a zöld-fehérek, mi pedig a csapatkapitányt faggattuk ki a téli felkészülés egyes állomásairól és a tavaszi esélyekről.
Csapatfotózás a műfüvön, csapatkapitány a stúdióban

Véget ért a téli átigazolási időszak, így aztán kedden az Illés Akadémia műfüves pályáján már megtartották a szokásos, szezonkezdet előtti csapatfotózást is a Haladás labdarúgói. A fotózásról a legújabb szerzemények, így a román-magyar kettős állampolgárságú Kovács Lóránt és az ausztrál válogatott, David Joel Williams sem hiányzott. Két sérült játékos, Fehér és Petró viszont nem lehetett jelen. 

A háromszoros magyar bajnok labdarúgó, a Hali csapatkapitánya, Halmosi Péter volt a Frisss FM vendége.
Szia Cucu! Kezdjük egy teljesen aktuális hírrel: elkezdték bontani a sokat látott Haladás stadiont. Ilyenkor mit érez egy ilyen ember, mint Te, aki szinte itt, a stadionban nőtt fel? 

Nehéz, ha erre gondolok, de igyekszem magamat függetleníteni a történésektől. Amikor hazajöttünk külföldről, és első alkalommal mentem edzésre, egyből a  Rohonci út felé vettem az irányt és csak a Tófürdőnél vettem észre, hogy bizony már nem ide, hanem az Illés Akadémiára kell menni. A bontásról készült videót látva, meg is könnyeztem a stadiont. Az életemből egy darabot kiszakítottak, de senki nem állhat a fejlődés útjába, hiszen kapunk helyette egy sokkal szebbet és jobbat. Arról még nem tettem le, hogy a gyepszőnyeg egy darabját majd hazavigyem. 

A stadionbontás miatt különlegessé teszi a tavaszt, hogy Sopronban játssza a Hali a ,,hazai" meccseit. Szerinted nehezebb lesz így ,,otthon" tartani a pontokat? 
A városban járva-kelve sokan mondják, hogy nehéz lesz majd Sopronban játszani ,,hazai” meccseket, de én megnyugtatok mindenkit, hogy semmi baj nem lesz, hiszen az idegenbeli mérlegünk jobb, mint a hazai. Igazi kis ékszerdoboz a soproni pálya, és bízom benne, hogy a bennünket elkísérő szombathelyi szurkolók majd hazai hangulatot teremtenek.   

Térjünk át a felkészülési időszakra! Januárban két külföldi edzőtáborban is volt szerencsétek készülni a bajnoki rajtra. Hogy értékeled, milyen volt a horvátországi edzőtábor? 
Nagyon kemény edzéseket tartottak nekünk a szakmai stáb tagjai, sokat erősítettünk, és csak egy edzőmeccset játszottunk, azt is útközben hazafelé, Szlovéniában. A körülmények nem kevés kívánnivalót hagytak maguk után, hiszen az ottani pályák minősége figyelmeztető jel a jövőt illetően, érdemes lesz tehát a szervezés idején jobban körülnézni. 

Aztán hazajöttetek és az Ajka elleni meccset követően, tíz napra a törökországi Belek edzőtáborába is elutazhattatok. Itt 3 edzőmeccsen, 1 győzelem 2 vereség volt a mérleg. Jól érezted magad, neked hogyan ment a játék? 
Annak ellenére, hogy több játékostársam sem akart – az ismert migránsválság miatt – Törökországba utazni, az ottani körülmények igazán kiválóak voltak, ezek már méltóak voltak egy első osztályú csapathoz. Kiváló pályák, nagyszerű szállás- és ellátás fogadott bennünket. Nyugodt körülmények között készülhettünk fel a tavaszi szezonra.  
Az edzőtáborok persze nem arról szólnak, hogy az ember jól érezze magát, bár az nagy igazság, hogy sokkal jobb időjárásunk volt nekünk, mint az itthon maradottaknak. Az edzőtábor a kemény munkáról szól, szinte minden percünket beosztották, általában csak a vacsora után volt szabadprogramunk. Minőségi munkát végeztünk, az edzőmeccsek eredményei másodlagosak. Sikerült több játékrendszert, új játékosokat is kipróbálni.
   

Véget ért a téli átigazolási időszak. Mi a véleményed az új szerzeményekről (főleg az ausztrál Williamsre gondolok), velük könnyebb lehet sikereket elérni? 
Azt gondolom, hogy az új játékosok minőséget képviselnek, az ausztrál srác nagyon szimpatikus, az argentin Carlos Tevezre emlékeztet engem. Gyors, dinamikus, alacsonyan van a súlypontja, ráadásul gólérzékeny is.  

19 forduló után 29 ponttal a 6. helyen áll a Haladás, de mindössze 1 pontra a dobogós helyezéstől. Mit vársz a tavaszi szezontól?
Az első két meccs idegenben, a Honvéd és a Vasas ellen nem lesz egyszerű, de bízom a remek idegenbeli mérleg folytatásában, aztán az első soproni meccsen már csak a győzelem lehet a cél. Ugyanolyan stabilak szeretnénk maradni, mint voltunk ősszel és az 1-6. helyezést szeretnénk mindvégig birtokolni, de inkább az 1-3. hely közelében, 1-2 pontra lemaradva akarjuk, magunkat pozicionálni. Egy jó hajrával odaérhetünk akár a dobogóra is, hiszen, ha szerencsések leszünk, bármi megtörténhet. Persze akkor sem lennék szomorú, ha a 6. helyen végezne a csapat. Evés közben jön meg az étvágy, bár reálisan kell látni az esélyeket. Szerintem soha nem szabad annál nagyobb célt kitűzni, mint a realitás, de a szerencse még nekünk is használhat.    

A Haladás szombaton a Honvéd kispesti otthonában kezdi meg tavaszi szereplését. A 20. fordulóban 15 óra 30 perctől bizonyíthatnak Halmosiék.  

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére