Cél a világbajnoki cím!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. július 18., hétfő •
Az év versenye következik a junior kalapácsvetők számára. A lengyelországi világbajnokságon Halász Bence és Rába Dániel képviseli a szombathelyi dobóiskolát.
Cél a világbajnoki cím!

A Dobó SE legtehetségesebb junior atlétái az utolsó hazai edzéseiket tartották Szombathelyen, a lengyelországi Bydgoszczba történő elutazás előtt. 
A 19 esztendős Halász Bence 5 kg-os kalapáccsal edz, – mint mondja – azért, hogy felgyorsítsa a mozgást és megkönnyítse a testét. A szer 91 méter fölé száll és ez nem csoda, az elmúlt időszakban ugyanis hétről hétre szállította a kiválóbbnál kiválóbb eredményeket, így most is az első hely megszerzése a célja. 


Miután 79.60 méterrel tavaly megnyertem a junior Európa-bajnokságot, erre a világbajnokságra készültem egész évben. A mai edzésen 82.40 métert dobtam, így aztán magabiztosnak érzem magam. Persze számolok az ellenfelekkel, főleg a finn és az ukrán atléta lesz a nagy ellenfél, de tiszta fejjel, bátran nézek a verseny elé és nyerni szeretnék – mondta el kérdésünkre a junior Európa-bajnok Halász Bence.   

A világbajnokság kalapácsvetés számának másik szombathelyi résztvevője, a 18 esztendős Rába Dániel lesz. 
Jelenleg 5. vagyok az aktuális világranglistán a 77 méteres legjobb eredményemmel, ezt szeretném megismételni, ezzel pedig a döntőbe szeretnék jutni, ott pedig a legjobb 6 között végeznék
– nyilatkozta weboldalunknak a Nagy Lajos Gimnáziumban jövőre érettségiző, kiváló formában lévő sportoló.   


Németh Zsolt mesteredzőt a két szombathelyi atléta esélyeiről kérdeztük meg. 
Amennyiben Halász Bence kontroll alatt tudja tartani a versenyzését és kiegyensúlyozottan, stabilan dob, akkor nem lehet gond és övé lehet az arany. Erős versenyre számítok, hiszen hárman is 80 méter felett tudnak, Bence mellett egy ukrán és egy finn atléta is kiváló eredményre képes, de az egyiptomi srác is veszélyes lehet – tette hozzá a mesteredző.

A tréner azt is elmondta, hogy a Bencénél egy esztendővel fiatalabb Rába Dánielnek esélye van a közvetlen élmezőny mögött végezni. 
Azt várjuk Danitól, hogy biztosan bejusson a 12 fős döntőbe, majd a legjobb 8 közé, utána pedig már minden megtörténhet, a 4-6. hely is összejöhet – nyilatkozta a frisss.hu-nak Németh Zsolt. 


Halász Bence és Rába Dániel vasárnap útra kelt a verseny helyszínére, Lengyelországba, ahol szerdán rendezik a kalapácsvetés selejtezőjét, majd csütörtökön lesz a döntő. Hajrá, fiúk!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére