Butaság, hogy a Fidesz összejátszik az MSZP-vel Czeglédy ügyben

Szerző: frisss.hu - Fotó: Bugány János/MTI • 2017. szeptember 02., szombat •
A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke szerint az lenne tisztességes, ha az előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba maga mondana le, hiszen a szegedi börtönből elég nehéz képviselni a választókat.
Butaság, hogy a Fidesz összejátszik az MSZP-vel Czeglédy ügyben

"A Jobbik képviselőinek nyilatkozata jogilag nem megalapozott, úgy tűnik, hogy nem sikerült nekik részletesen áttanulmányozni az Önkormányzati Törvényt" -– reagált a Jobbik tegnapi sajtótájékoztatójára Dr. Takátsné dr. Tenki Mária. Szilágyi György és Balassa Péter jobbikos képviselők azzal vádolták  a Fideszt, hogy összejátszanak az MSZP-vel, amikor nem támogatták a méltánytalansági eljárást Czeglédy ellen. 

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária a Vas Népének nyilatkozva emlékeztetett, a Fidesz-KDNP frakció volt az első, aki az ügy kirobbanása után lemondásra szólította fel dr. Czeglédy Csaba szocialista képviselőt. A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnök asszonya hangsúlyozta, az Önkormányzati Törvény világosan meghatározza azokat az eseteket, amikor egy képviselő jogilag is méltatlanná válik, így visszahívható. Czeglédy Csaba ügye a jogerős ítéletig nem ilyen. "A szocialisták frakcióvezetője ellen jelenleg büntetőeljárás van folyamatban, előzetes letartóztatását tölti, és elég alaposnak tűnik a gyanú, ám a jogerős ítéletig nincs törvényi lehetősége bizottságunknak arra, hogy megvonja a költségvetési csalási ügybe keveredett politikus mandátumát" – húzta alá az elnök asszony.

A képviselő asszony a Vaol.hu újságírójának arról is beszélt, hogy ahol jogilag van lehetőségük, ott lépnek, a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezte Czeglédy Csaba visszahívását a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. éléről. A korábban lefoglalt befektetési aranytömb ügyében pedig vagyonnyilatkozati eljárást indult Czeglédy ellen, mivel a NAV szerint 10 millió forint értékű ingóság nem szerepelt a képviselő vagyonnyilatkozatában. Ha pedig az előzetesben ülő képviselő egy évig nem jelenik meg a közgyűlésen, automatikusan elveszíti a mandátumát.

"Bár jogilag Czeglédy Csaba egyelőre képviselő maradhat, úgy gondolom, hogy olyan súlyos bűncselekmény gyanúsítottja, hogy az lenne a tisztességes, ha ő maga szüntetné meg ezt a helyzetet" – mondta Takátsné Tenki Mária. "A szegedi börtönből elég nehéz képviselni a választókat a tartós távollét miatt, ezért magának Czeglédy Csabának kellene komolyan megfontolnia a lemondást" – hangzott el. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére