Bundesliga: Dárdai Pál lett a Hertha megbízott edzője!

SzR-nso.hu • 2015. február 05., csütörtök •
Miután Jos Luhukay vezetőedzőt elbocsátotta a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) utolsó előtti helyén álló Hertha BSC, posztját a klub legendája, Dárdai Pál vette át ideiglenes megbízással – írja a Berliner Morgenpost. A német klub és a Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtök kora délután megerősítette a hírt. Dárdai marad magyar szövetségi kapitány is.
Bundesliga: Dárdai Pál lett a Hertha megbízott edzője!

A témát elsőként felkapó német lapok internetes kiadásában először annyit jelent meg, hogy a magyar szövetségi kapitányi posztot betöltő, a Hertha utánpótlásában dolgozó Dárdai Pál a korábbi pályaedző, Rainer Widmayer segítségével készíti fel a csapatot a Mainz elleni bajnokira.

A tabella 17. helyére süllyedő csapat vezetősége nem sokkal később a klub honlapján megerősítette a váltás hírét. A Berliner Zeitung úgy tudja, még nem született vezetőségi döntés Jos Luhukay hosszú távú pótlásáról.

Luhukayt a Leverkusentől elszenvedett szerdai hazai bajnoki vereség (0–1) következményeként bocsátotta el a bennmaradásért küzdő berlini klub. A trénert délelőtt rendelték raportra, majd 12.20-kor már munkanélküliként távozott Michael Preetz sportigazgató irodájából. Luhukay asszisztenseit, Markus Gellhaust és Rob Reekerset is menesztették.

A Dárdai segítőjeként érkező Rainer Widmayer korábban Markus Babbel asszisztense volt a Herthánál. A Berliner Zeitung információi szerint azért hozták vissza a csapathoz, mert neki – az A-licences Dárdai Pállal ellentétben – minden szükséges edzői papírja megvan.

A Kicker által „abszolút közönségkedvencnek” nevezett Dárdai 14.30-kor Widmayerrel együtt tart sajtótájékoztatót. A Hertha csütörtök délutáni foglalkozását már az új edzőpáros irányítja.

Az MLSZ által kiadott közleményből kiderül, Dárdai Pál új megbízatása nincs hatással a szövetségi kapitányi poszttal járó feladatok elvégzésére, ugyanis a Hertha már tavaly jelezte a magyar szövetségnek, hogy Berlinben előléptethetik a szakembert.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség múlt év végén tárgyalásokat kezdett a Hertha BSC-vel Dárdai Pál szövetségi kapitányi kinevezéséről, és a német fél már akkor jelezte: előfordulhat, hogy az Európa-bajnoki selejtező sorozat vége előtt vezetőedzői szerepet szán a magyar szakembernek a Hertha felnőttcsapatánál. A felek ennek tudatában állapodtak meg Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásáról, és rögzítették: az esetleges berlini kinevezés nem befolyásolja a szakember itthoni munkáját” – áll az MLSZ közleményében.

A Bundesligát a Bayern München vezeti, a Hertha a 17. helyen tanyázik. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére