Búcsúzik a stadion és búcsúznak az edzőtermek

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. december 10., csütörtök •
Vas megye legnagyobb sportpályája, az 1975-ben átadott Rohonci úti stadion szombaton még egyszer benépesedik, aztán januárban megkezdődik a bontás, majd az új Haladás Sportkomplexum építése. Mielőtt eljön a búcsú pillanata, még egyszer bepillantottunk a már ,,kihalt" öltözőkbe és edzőtermekbe.
Búcsúzik a stadion és búcsúznak az edzőtermek

Szinte mindenki elköltözött, így már a klubházba is nehéz volt bejutni, de Horváth Norbert, a Haladás VSE ügyvezető elnöke egy-két telefont lebonyolított és már segítségünk is akadt. Kovács János immár 30 esztendeje alkalmazottja a zöld-fehér klubnak, így igazán szakértő kalauz kísért bennünket edzőteremről edzőteremre. A súlyemelő teremben, pontosabban szólva a máig létező felirat szerint a Haladás Vasjármű Súlyemelő Szakosztály edzőtermében kezdtük barangolásunkat. Innen is elköltöztek már, így a pár darab súly, és archív fotó kivételével mindent elszállítottak a Szent-Györgyi Albert Iskolába.  

A birkózó teremben is már csak egy-két bordásfalat láttunk, id. Veréb István szakosztályvezető és tanítványai is már a HVSE új helyén tréningeznek.  

 

A VIP, illetve sajtóteremben már nem találtunk egyetlen győzelmi serleget és érmet sem, így inkább a bejáratot mutatjuk. 

A Haladás Box Klub különálló épületében még melegek a radiátorok, Szalai Sándor edző vezetésével még egy hétig itt edzenek az ifjú ökölvívók, de a jövő héten már a bunyősok is költöznek. 

 

Az 1984-ben birtokba vett Munkacsarnokban is lesz még program idén, a szilveszteri teremlabdarúgó-kupa selejtezőit ugyanis idén is itt rendezik, de a döntőt már az Aréna Savariában tekinthetik meg.

A teniszezők már korábban áttették a székhelyüket, a Rohonci úton már a pályarendezés utolsó ,,simításait" végzik.  

A Haladás labdarúgói az NB I. 19. fordulójára, a szombati, Puskás Akadémia elleni találkozóra készültek, ezért a vendégcsapat öltözőjében néztünk körül. Nem mondható pazarnak, viszont a hőmérséklet igazán kedvező volt, és már csak azt remélhetjük, hogy a felcsútiaknak is melegük lesz, de nekik a pályán. 

A biztonsági irodát és a hangosító szobát is felkerestük, innen figyelnek majd szombaton is bennünket, szurkolókat a rend éber őrei. 

Aki még egyszer szeretné a Haladás stadionját ,,működés" közben megtekinteni, látogasson ki szombat délután a Rohonci útra és szórakozzon együtt a város apraja-nagyjával és persze a Haladás sportolóival, közben persze drukkoljon Halmosiéknak a Puskás Akadémia ellen, mert nagyon kellene egy stadionzáró győzelem! 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére