Beindult a jazz gépezet

frisss.hu Fotó: Horváth Csaba • 2015. június 23., kedd •
Hétfőn a Krúdy Klubot már megtöltötte a közönség. A Lamantin Jazz Fesztivál idén is közkedvelt.
Beindult a jazz gépezet

Egy hétig a jazz és néhol a blues zenéé lesz a főszerep Szombathelyen, mivel már tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Lamantin Jazz Fesztivált. A vasárnapi Lamantin Jazz tábornyitó koncertet követően hétfőn már a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában bemutatkoztak a fiatal tehetségek és a Syrius Legacy Band.

Ludányi Tamás, Vidákovich Izsák, Tempfli Erik, Fonay Tibor és Benkó Ákos alkotta ötös mutatkozott be az idei közönségnek. A kizárólag erre a projektre összeálló csapat minden tagja a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének hallgatója. A legendás szaxofonos, az idén hetven éves Ráduly Mihály a fiatal jazznemzedék általa kiválasztott legjobbjaival bizonyítja, hogy a Syrius zenekar hatása a mai napig érezhető. A ’70-es évek legendás progresszív jazz-rock zenekarának, a Syrius-nak, Ráduly Mihály felügyelete mellett újrahangszerelt dalai több évtized után 2014-től újra hallhatók voltak élőben.

Kedden 18:00 órától a program folytatódik a  Bartók teremben:

Binder Quartet (Binder Károly – zongora, Borbély Mihály – szaxofon, Fonay Tibor – basszusgitár, Benkó Ákos – dob) 

Szőke Niki Quartet feat: David Friedman (USA) – ütő  

Bopcorn feat.: Korb Attila, Bert Boeren (NL); (Berdisz Tamás – dob, Juhász Azzila – zongora, Szalóky Béla – trombita, Sárkány Sándor – bőgő)  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére