Az NB II-be lép a szombathelyi gombfoci-csapat

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. november 20., vasárnap •
A Vasi Gombfoci Egyesület megnyerte az NB III-as bajnokságot, így 2017-ben már a felsőbb osztályban szerepelhetnek a szombathelyi gombfocizók.
Az NB II-be lép a szombathelyi gombfoci-csapat

A Magyar Asztali-labdarúgó Szövetség általa kiírt NB III-as bajnokság alapszakaszának legjobb 4 csapata versengett szombaton, a Herényiek Házában. A fővárosból érkezett Testvériség és Újbuda mellett a soproni csapat mérkőzött meg a házigazda szombathelyiekkel a másodosztályba jutásért. 

A körmérkőzéses torna során 12 meccset bonyolítottak el, melynek végén a szombathelyiek mellett a budapesti Testvériség csapata örülhetett a felsőbb osztályba lépésnek. 

A Baross Gábor, Szirmai Endre, Puskás Zoltán, Garamvölgyi József, Fritz András és Benkő János összeállítású Vasi Gmombfoci Egyesület végéig nagyon jó formában és még jobb hangulatban vette az akadályokat. Kemény csatákat vívtunk, főleg a soproniakkal gyűlt meg bajunk, de a lényeg, hogy megnyertük a bajnokságot – nyilatkozta honlapunknak a helyszínen Benkő János, a szombathelyiek csapatvezetője, aki szerint várhatóan az NB II-ben is jó csapat lesz a VGE.  

Az eredmények: 
Testvériség- Sopron 20-12, VGE-Újbuda 20-12,  Testvériség - Újbuda 22-10, VGE -Sopron 17-15,  Újbuda -Sopron 14-18,  VGE - Testvériség 21-11 


1. VGE (Szombathely) 9p, 2. Testvériség 6p, 3. Sopron 3 p, 4. Ujbuda pont nélkül. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére