Az elfogadás jegyében, ahogy a „nagykönyvben” meg van írva

H.Maja - Horváth Csaba • 2015. április 11., szombat •
Negyedszer bizonyította be a Divatbemutató kicsit másképp rendezvény, hogy a fogyatékkal élőknek is van keresnivalójuk a kifutón, sőt!
Az elfogadás jegyében, ahogy a „nagykönyvben” meg van írva

Ismét zsúfolásig megtelt a Tóvendéglő emeleti terme, több százan voltak kíváncsiak az összesen 29, kifutón megjelent valamilyen fogyatékkal élő gyermekre, felnőttre, akik nem csak profikhoz méltón mutattak be pompás ruhákat, de közben boldogok voltak, mosolyogtak, és megnyugtattak. Mármint bennünket, a közönséget, hogy ők elfogadják sorsukat, mindentől függetlenül kerek életet élnek, és bár tisztában vannak lehetőségeik korlátaival, céljaik például ugyanúgy fontosak számukra, mint mindenki másnak. Nem beszélve a jókedvről, amit sugároztak magukból, példát mutatva az elfogadásra. 

Pár napja írtunk róla, milyen fantasztikus összefogás az, ami a Mák Dóri által életre hívott, hivatalosan a Zonta klub által rendezett esemény mögött kezdetektől fogva létrejött. Szinte lehetetlen felsorolni, annyian támogatják a rendezvényt, vagy vesznek részt a megvalósításban. Gyönyörűek voltak a ruhák, melyek Czubor Zuzsanna, Schill Bernadett munkáját dicsérték, illetve a Desigual, Haevy Tools, Dockyard, DoroMach és a Zsebibaba gyerekboltból származtak.

Az est elején Dóri a tavalyihoz hasonlóan jelbeszéddel köszöntötte a megjelenteket – példaértékű gesztus. Merklin Ferenc  állandó, profi házigazdaként gördülékenyen vezényelte le a néha nem is olyan egyszerű folyamatot, mint például amikor kerekes székeseknek is fel kell jönniük a lépcsőn a kifutóra. Nem csak a kifutón jelent meg Horváth Niki, a Vak-vagány blog szerzője Lili kutyájával, de az idén újdonságként bevezetett kerekasztal beszélgetésben is részt vett. Fantasztikus humora van, Mákné Márti, Gergácz Eszter, valamint Kondor Tamással együtt felvidították, elvarázsolták a hallgatóságot. Kondor Tamás együttesével az est folyamán többször fellépett, hol saját számmal, hol Bon Jovi dallal, bebizonyítva például azt is, hogy kerekes szék ide, vagy oda, fantasztikus hangja van, és nagyon szuggesztív előadó.

Az idei meglepetés: a fináléban a kifutón megjelent valamennyi modell olyan pólót mutatott be, amelyeken látható volt egy-egy tappancs. Ezek a pólók megvásárolhatók, a bevétellel jótékony célokat szolgálnak majd.

Jövőre természetesen jön az ötödik Divatbemutató kicsit másképp, a szervezést nemsokára el is kell kezdeni, és mit is mondhatnánk mást, mint hogy gratulálunk, csak így tovább!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére