Az 5 leggyakoribb hiba csókolózás közben

frisss.hu, nlcafe.hu • 2015. november 22., vasárnap •
Mégsem magától értetődő, hogyan kell tökéletesen csókolni?
Az 5 leggyakoribb hiba csókolózás közben

Az egyik – ha nem „A” – legintimebb kapcsolat két ember között az ajkak összeérintése, valamint a nyelvek „szeretkezése”. Általában ez az első intim testi érintkezés két ember között az „összejövés” során. Persze, pár évtizeddel ezelőtt még meglehetősen nagy jelentőséggel bírt az első kézfogás is, az ember akár hetekig készült rá, várta a megfelelő pillanatot, de valljuk be, manapság szinte előbb bújnak ágyba egymással a fiatalok, minthogy érzelmesen megfogják egymás kezét. A következő „lépés” a klasszikus összejövetelben az ölelés volt. Amivel általában egy időben megtörtént az első csókolózás is, úgyhogy az izgalmi állapot vélhetően a tetőfokára hágott az ilyen esetekben.

Az ember – függetlenül attól, hogy milyen nemű – egyrészt óriási várakozással viseltetett az első csók iránt, másrészt ebből fakadóan szinte öntudatlan állapotban élte át pont azt, amire annyira vágyott. Az ilyen esetekben épp ezért teljesen elfogadható, hogy a szerelmes partnerek sem az ellazulásra, sem a természetes viselkedésre, sem pedig az egymásra figyelésre nem alkalmasak. A hetekkel későbbi, sokadszori csókolózásnál – különösen, ha közben a szerelem teljes beteljesülésén is túljutottak a párok – azonban nem nagyon lehet kifogást találni a „béna” csókolózásra. Mégis gyakori probléma, hogy egyesek számára a legalapvetőbb „know how” sem ismert ezen a téren. Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem csinálunk, vagy épp magától értetődő, hogy csinálunk miközben partnerünk szájában járunk. Íme, egy rövid lista, mondhatjuk csókolózás 1.0-nak is a helyes csókolózással kapcsolatban:

1. Ne felejts el nyelni!

Persze nedvesség nélkül nem igazi a csók, de a túl sok nyál sem jó, néha nem árt nyelni!

2. Ne siess!

Azt mondják, a csókolózás olyan, akár egy zenedarab, ami lassan, puhán indul, majd egyre intenzívebbé válik. Szóval ne siesd el!

3. A változatosság gyönyörködtet!

A monotonitás igazi csókgyilkos, érdemes nemcsak a nyelvet, de az ajkakat is használni.

4. Csak lazán!

A görcsösség a négyes számú vágykiller, meg kell tanulni ellazulni, a csókra pedig úgy gondolni, mint egy játékra.

5. A fogakkal csak óvatosan!

Harapni, a nyelvet, az ajkakat a fogakkal megszorítani nem biztos, hogy túl jó ötlet, aki nem bírja visszafogni magát, legyen nagyon kíméletes! A túl heves mozdulatokat sem árt kerülni, a fogak összekoccanása végzetes lehet.

 

Bónusz infó! Így csókolóznak a világ különböző részein:

 

közösség

további frisss

lap tetejére