AVUS – Dunakanyar előtt: így kell(ene) győzni vízilabdában

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold és Kiséri-Nagy Ferenc • 2016. december 02., péntek •
Befejeződött a Fedett uszoda rekonstrukciója, ma este végre itthon játszik a szombathelyi OB I/B-s vízilabdacsapat. A fiúk nagyon készülnek és győzelemmel szeretnék megörvendeztetni a hazai közönséget.
AVUS – Dunakanyar előtt: így kell(ene) győzni vízilabdában

Az AVUS 9 meccsből 5 győzelemmel és 4 vereséggel, 90-83-as gólkülönbséggel áll jelenleg 15 ponttal az előkelő 5. helyen a tabellán (1 mérkőzéssel kevesebbet játszott a szombathelyi csapat a többieknél, ezt majd december 7-én pótolja, a Kaposvár ellen – a szerk.).

A szentendrei ellenfél, a Dunakanyar Waterpolo csapata 2 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel, 9 ponttal a 8. helyen áll. Érdekesség, hogy a nyár végén győztek ellenünk, igaz elég kétes bírói ítéletek következtében...szóval van, miért visszavágni.

Matajsz Márk vezetőedző nagy hangsúlyt helyez a fizikai kondícióra, eddigi győzelmeiket annak köszönhette az AVUS, hogy a 3., 4. negyedben erővel jobban bírták az ellenfeleknél, viszont az 1. negyedben sokszor ,,bealszik” a csapat.

Most nézzük, hogy a szombathelyi játékosok hogyan várják a meccset. 
Horváth Alex, a csapat első számú kapusa iskolai elfoglaltságai miatt nem tud vízbe szállni.

Nagyon szurkolok majd a srácoknak és bízom benne és hiszem azt, hogy ma este megszületik az első hazai győzelmünk – nyilatkozta a hálóőr. 

Juhász Máté jó mérkőzést vár.
Egy biztos, mi mindent megteszünk a győzelem érdekében. Különleges lesz, mivel első hazai meccsünk lesz az OB1/B-ben. Melletünk szól az, hogy rengeteget edzünk, szerintem, jó összecsapás lesz és nyerünk – mondta a fiatal gólfelelős. 

 

Kutasi Rómeó szerint nem lesz könnyű meccs. 
Igyekszünk majd mindent megtenni, bár nem lesz könnyű dolgunk. Nagy pályán játszunk majd, igy nyilván nem tudnak annyi támadást véghezvinni, mint legutóbb. Azon kívul jobban oda kell figyelnünk a védekezésre is – foglalta össze várakozásait a gólerős pólós. 

Karácsonyi Vazul véleménye szerint mindentől függetlenítenie kell magát a csapatnak, és még a játékvezetéssel sem szabad foglalkozni.  
Mindenképp nyernünk kell. Nagyon jól összekovácsolódtunk, sok fiatal játékossal rendelkezünk, akiknek ez, a Dunakanyar elleni volt életük első OB I/B-s mérkőzése. Ha nem megyünk bele az ellenfél akciózós játékába, megakadályozzuk a gólerős játékosaikat, akkor van keresnivalónk! Náluk van egy-két kiemelt játékos, akiket meg kell fognunk. Nálunk a csapat máshogy tevődik össze, hiszen mindenki tud veszélyes lenni. Ha mindenki odateszi magát, akkor nem lesz gondunk – tette hozzá a rutinos vízilabdázó.

 

Az AVUS – Dunakanyar meccs 19 óra 30 perckor kezdődik a szombathelyi Fedett uszodában. 

közösség

további frisss

lap tetejére