Akinek Halmosi Péter a kedvence

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 30., péntek •
A 21 esztendős Vajda Kristóf Flórián igazi sportrajongó, betéve tudja az NB I-es és az NB II-es labdarúgó-csapatok adatait, ismeri a játékosok és az edzők pályafutását is. Az autista fiatalember csütörtökön a Haladás edzésén vett részt.
Akinek Halmosi Péter a kedvence

„Kiri mindene a foci, de nem csak a játékot, a sportág hátterét, a játékosokat és a mérkőzések minden eseményét is fejből tudja. Nagy örömet szerzett neki, hogy a számos NB I-es klub között most ellátogathatott a Haladáshoz is” – meséli Kristóf édesanyja, Szilágyi Mariann.
A szabadidejében szívesen focizó, korábban a Mészöly foci suliban is megfordult fiú csütörtök délelőtt a zöld-fehér csapattal és így egyik nagy kedvencével, Halmosi Péterrel melegíthetett, erősíthetett és edzhetett együtt. 

A Kecskemét, a Fradi, az Újpest, az MTK, a Békéscsaba, a Győr, és a Paks után már sokadik NB I-es csapatot látogathattam meg, és mondhatom nagyon jól éreztem magamat Szombathelyen. Annak ellenére, hogy nem gondoltam magamról, de mégis kibírtam a tornagyakorlatokat, 30-30 másodpercen keresztül hármat is teljesítettem. 
Nagyon sok ismert játékossal és edzővel sikerült szót váltanom, így Mészöly Géza vezetőedző, Halmosi Péter csapatkapitány és Jakab Ferenc masszőr is több percet szánt rám, és ennek őszintén örültem
– újságolta a frisss.hu-nak élményeit Kristóf. 

Kristóf édesanyjától még megtudtuk, hogy Kirit mindenhol nagy szeretettel fogadják, hiszen neki csak az volt a kérése, hogy az NB I-es vagy NB II-es csapattal edzhessen. Kristófnak egyébként szombathelyi kötődése is van, hiszen édesapja itt született. Érdekesség, hogy Budapesten még, ha akarná, sem tudná elfeledni a labdarúgást, hiszen az MLSZ székházzal szemben laknak.
A délelőtti tréning során Kiri mindenben lelkesen és nagy kedvvel vett részt, aktívan bemelegített, erősített, majd a labdás mozgásokban is jeleskedett, kapura lőtt, sőt Gyurján Márton kapus hálójába is betalált.  


Az edzés végén a csapat egy 94-es, Kiri feliratú Hali-mezzel ajándékozta meg látogatóját, így a fiatalember széles mosollyal pózolhatott a zöld-fehér csapattal közösen. 
Kristóf legközelebb Mezőkövesdre látogat. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére