A szombathelyieké a vasi klasszikus: Falco KC - Egis Körmend 85-69

Szita Róbert és Pungor Csaba helyszíni tudósítása - Fotók: Bodorkós Máté és Tóth Arnold • 2016. november 29., kedd •
A férfi kosárlabdázók vasi örökrangadóját a sárga-feketék nyerték, kedd este a Körmend elveszítette eddigi bajnoki veretlenségét.
A szombathelyieké a vasi klasszikus: Falco KC - Egis Körmend 85-69

Falco KC - Egis Körmend 85-69 (23-23, 25-15, 16-14, 21-17)

Aréna Savária, Szombathely 3500 néző

Falco: Váradi 10/6, Govens 29/15, Medford 19/12, Pustahvar 7/3, Turner 14.
Csere: Tóth N. 6, Kovács P. -, Durázi -.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Körmend: Petty 12, Saddler 8/3, Ferencz 8/6, Loveridge10/9, Csorvási 2.
Csere: Allen 19, Smith 10, Horti-.
Vezetőedző: Teo Cizmic

A légiósokról szólt a vasi rangadó. Hazai oldalon Govens és Medford parádézott és fogták jól össze a szombathelyi csapatot, addig vendég oldalról Petty szürke játéka okozott meglepetéseket. A körmendi csapatból Allen és Smith tartotta életben a reményeket, de az utolsó negyedben már érezhető volt, hogy eddig tartott a piros-feketék menetelése. Ki más győzné le a Rába-parti kosarasokat, mint a Falco?!

Srecko Sekulovic, a Falco vezetőedzője: Gratulálok kollégámnak és együttesének, hogy sikerült az európai kupaporndon kiharcolniuk a továbbjutást. Ugyanúgy elismerés illeti csapatomat is a győzelem megszerzéséhez. Sikerünk kulcsa a magabiztos védekezésünk, valamint a csapatjátékunk volt. Igazi ünnep ez a vasi kosárlabda barátok számára, és remek érzés, hogy ennyi szurkoló előtt nyerhettünk.

Teo Cizmic, a Körmend vezetőedzője: Megérdemelten nyert a Falco, gratulálok a teljesítményükhöz. Sajnos már a találkozó elejétől futottunk az eredmény után. Sokat hibáztunk, és hiába tettünk meg mindent, nem sikerült visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe. Ettől függetlenül kellően motiváltak voltak játékosaim, de ma este ez nem volt elég.

 

4. negyed: Hiába kezdte a Falco a záró negyedet, Allen szerezte meg az első pontokat. Loveridge kitekert mozdulatból volt eredményes, mégsem sikerül 10 ponton belülre zárkóznia a Körmendnek. Turner gondoskodott a különbség megtartásáról. Ismét időt kérnek a vendégek. 33. perc: 66-54.

Putashvar tripláját követően hangrobbanás söpört végig ismét az Arénán. Smith, majd Petty próbált kozmetikázni az eredményen, de vészesen fogy a Körmend szempontjából az idő.  Hosszú perceket követően 10 ponton belülre ért a Rába-parti alakulat. A 36. percben 68-59 az állás.

Remekül játszik a Falco, tudatosan végigjátssza támadóidejét és nem hagy teret a vendég játékosoknak. Pustahvar közben megkapta 5. személyi hibáját, Loveridge pedig a büntetővonalról csak egyszer talált be. Govens és Saddler hint be egy-egy hárompontost. A 37. percben 73-63 az eredmény, közben időkérés körmendi oldalon.

Medford és Govens nem hagyta, hogy a körmendi csapat közelebb lopózzon a szombathelyiekhez. A vendégek jobbára csak büntetőből voltak eredményesek, rengeteg tiszta dobóhelyzetet rontottak Pettyék. A végére teljesen feladta a párharcot a Körmend, amely kedd este csak árnyéka volt önmagának. A végeredmény: 85-69.

3. negyed: Petty görcsösen akar, meg is látszik teljesítményén. A második félidő elején kétszer is eladta a labdát, szerencséjére a szombathelyiek nem tudtak élni a felkínált lehetőséggel. Közel kettő perc játék után született meg az első kosár - Allen révén. A Falco keményebb védekezésének köszönhetően tartja előnyét. 23. perc 50-42.

Govens és Medford triplájával már 14 pont a hazaiak előnye. Mi mást tehet ilyenkor a vendégek mestere, időt kért Cizmic mester. A körmendi szurkolók rendületlenül biztatják csapatukat, de az igazi örömünnep a szombathelyi lelátón tapasztalható. A 24. percben: 56-42 az állás.

Továbbra sem jönnek a triplák vendég oldalon, így inkább a palánk alatt küzdenek és próbálnak kosarakat szerezni. A különbséget jelenleg a a védekezésben lehet keresni, a szombathelyiek nem hagyják levegőhöz jutni a körmendi játékosokat. 

Egy kérdéses ítélet borzolja a kedélyeket. A sípmestereknek azt kellett eldönteni, hogy a Falco triplája a támadóidő végét jelző dudaszó előtt elhagyta-e a hazai játékos kezét. A döntés értelmében érvénytelen a tripla, marad a 11 pontos hazai előny. A 27. percben: 57-46 áll az eredményjelzőn. 

Petty nagyon indiszponáltan játszik egész este. Több eladott labdája volt, legutóbb Govens lopta ki a körmendi irányító kezéből a játékszert. Őrült rohanás a negyed végén, amiből a hazaiak jönnek ki jobban. Smith faultolt 1 másodperccel a vége előtt, Govens viszont csak az egyiket értékesítette. 30 percnyi játék után: 64-52.

Szünet és egy kis statisztika. 

A legeredményesebb játékosok: Falco: Govens 12/3, Medford 11/9, Turner 10, Váradi 8/6. Körmend: Loveridge 9/9, Ferencz 8/6, Allen, 8, Smith 6.

A lepattanók aránya: 21-10, az eladott labdák aránya: 6-5, a labdaszerzések esetén pedig: 4-3.

2. negyed: A Falco kezdte a második negyedet, melyet Pustahvar triplája indított, aztán egy hosszú csend következett. Több elkapkodott lehetőség és rontott dobás mindkét oldalon. A Falco inkább távolról próbálkozik, meglehetősen nagy pontossággal "lövi" a triplákat, a vendégek pedig a palánk alól próbálnak kosarakat szerezni. Igazi hamisítatlan rangadót láthat a közönség! Medford vette hátára csapatát és az első nagyobb különbségnél Teo Cizmic kért időt, ekkor a 15. percben és 33-29-nél járunk. 

A palánk alatt Csorvási, távolról pedig Loveridge rontott, ezzel a lehetőséggel pedig élt a Falco. Govens vezérletével hízott átmenetileg a szombathelyi előny. Allen pontjainak köszönhetően kapaszkodott vissza a vendég együttes, s örülhetett a körmendi szurkolói szektor. A 17. percben 38-33 az állás. 

Elég két eladott labda és a 10 pontos különbséget karcolják a csapatok. Govens lépett meg és dobott könnyű ziccert. Cizmic mester ismét időt kényszerült kérni, másfél perccel a nagy szünet előtt 44-35 az eredmény. 

Loveridge három pontosával megfagyott a levegő a hazai szurkolók körében. Turner azonban nem hagyja annyiban a dolgokat és közelről szerez egy duplát. A szünet előtt még Sekulovic edző is időt kért. A félidő zárásaként felhangzott  a "tíz, tíz..." rigmus is.
20 perc játék után: 48-38 az állás. 

1. negyed: A feldobást Csorvási ütötte Ferencz kezébe, majd Loveridge tripla 0-3. Aztán Váradi dupláját követően Ferencz büntetőzött, jól. Az 1. perc végén 2-5 az állás. Govens is betalált kintről, majd Váradi ellen fújnak személyi hibát, ami nem tetszik a közönségnek. Turner zsákolt egy hatalmasat, amire Petty válaszolt közelről. Fej-fej mellett haladnak a csapatok. 2:30-nál 7-7 az állás.

Ezután Ferencz rontott egy triplát, Medford viszont nem tette meg ezt a szívességet. Petty büntetővonalról eredményes, így a negyed közepén 10-8 volt az állás. Aztán Medford ütött oda Loveridge kezére, de pechjére a tripla is bement és a Falco játékos megkapta második faultját. A büntető azonban kimarad. Körmendi előny: 10-11. Váradi és Ferencz mutatja meg, hogy a magyar fiúk is tudnak trojkát hinteni. Marad az egy pontos vendég fór. 13-14.

Kicsit streetball jelleget öltött a mérkőzés, mert nincs kidolgozott támadás, csak a rohanás és ennek köszönhetően sok a pontatlan dobás. Medford és Ferencz triplapárbajával fordultak a csapatok az első negyed hajrájára, 18-19. 

Váradi és Ferencz az első negyed ásza, mindkét magyar fiú 8-8 pontos, közte két hárompontossal, 23-23-nál a hazai szurkolók füttykoncertben törnek ki, mert nincsenek megelégedve a sípmesterek teljesítményével. A körmendi szurkolók egykedvűen szurkolnak jelenleg.

18.25 - A Falco szurkolók még jelenleg is szivárognak a csarnokba, vannak még ülőhelyek, de a körmendiek fullon vannak. A bemutatásnál kiszakadt a dobhártyánk, mert mindkét szurkolótábor üvöltött! A Falco a Váradi, Govens, Medford, Pustahvar, Taylor, míg a körmendiek a Petty, Saddler, Ferencz, Loveridge, Csorvási kezdőötössel lépett a parkettre. 

18.15 - Jó estét és igazi vasi rangadót, remek mérkőzést és látványos kosarakat kívánok minden kedves sportrajongó olvasónknak!

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére