A szombathelyi Fő térről Martinique-ra?

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 22., szombat •
A Westside TSE családi napján jártunk…
A szombathelyi Fő térről Martinique-ra?

Harmadik éve rendezte meg a Westside TSE a Családi napot a Fő téren. A népszerű rendezvényen természetesen a tánc sport egyesület tagjai léptek fel, több formációban is. Délelőtt tíz órától este fél nyolcig összesen hét alkalommal láthatták az érdeklődők a látványos bemutatót. A Westside TSE egyik vezetőjét, Vincze Csabát kérdeztük.

Milyen céllal alapítottátok három éve a mára már hagyományosnak mondható Westside Családi napot?

A fő célunk az, hogy közelebb hozzuk a közönséget az előadáshoz, az előadókhoz. Amikor színpadon lépünk fel, mindig van egy kis távolság érzete az embernek, itt a Fő téren azonban szinte a közönség között, velük egy szinten tudjuk bemutatni a produkciónkat. Azt szeretnénk elérni, ha mindenki érezné, hogy a boldogan táncoló gyerekek ugyanolyanok, mint bárki más, mindenki képes lehet megtanulni a koreográfiákat, csak el kell jönnie hozzánk. A rendezvény családias jellegű, tehát az is célunk, hogy a testvérektől a nagyszülőkig mindenki ott lehessen, tapsolhasson a fellépőknek.

Van valami elvárásotok is, amit konkrétan el szeretnétek elérni egy-egy ilyen programmal?

Persze, ez egyben tagtoborzó is, szeretnénk, ha a szórakoztató, egészséges mozgáskultúra minél több gyerekhez eljutna. Aztán, ha eljön hozzánk, megtapasztalhatná azt a fantasztikus csapat szellemet, akaraterőt és kitartást, ami a Westside-osokat jellemzi. Nekünk nem célunk profi táncosokat nevelni, sokkal inkább azt szeretnénk, hogy a fiatalok szabadidejüket hasznosan, sportolva töltenék el.

Hányan vettek részt a mai bemutatókon?

Közel negyven gyerekünk táncolt, ők mindannyian versenyzők.

Lehet tudni valamit a következő évad nagy terveiről?

A versenyek naptári évek alapján működnek, úgyhogy az idei koreográfiákkal még novemberben készülünk egy versenyre. A karácsonyi gálára természetesen idén is nagy erőkkel készülünk, és közben alakítjuk ki az új formációkat is.

Ha jól tudom, a San Diegóban rendezett VB helyett Martinique-ra szeretnétek elutazni, szintén egy világbajnokságra.

Igen, ez így van, ugyanis sok szempontból ez a francia gyarmat sokkal kedvezőbb lehetőségeket kínál. Ide ugyanannyi pénzből hét helyett húsz gyerekkel utazhatnunk ki. Decemberben lesz a VB, addig még persze össze kell szedni a támogatásokat is. A szülőkkel már megbeszéltük, ők egy részét tudják vállalni a költségeknek, de a szükséges ötmillió forint nagy részét támogatók jóvoltából szeretnénk előteremteni. Úgy érzem, Szombathelyen nagyon szeretnek bennünket, rengetegen bíztatnak, nekünk kötelességünk belevágni, aztán bízzunk a legjobbakban és, hogy Szombathely jó hírét a hip-hop tánckultúrán keresztül is öregbíthetjük a világban.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére