A Rinyamenti KC ellen kezdi meg szereplését a Haladás

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 24., csütörtök •
Az új bajnoki évad előtti sajtótájékoztatón az érkező játékosok, valamint szakvezető neve sem maradt titokban.
A Rinyamenti KC ellen kezdi meg szereplését a Haladás

Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haladás VSE kézilabda szakosztálya. Az eseményen nem csak a vezetők, hanem a zöld-fehérek régi-új játékosa, Császár Zsófia is jelen volt. A köszöntőt követően Bokor Zsolt az egyesület elnökhelyettese kitért az elmúlt esztendő történéseire, tapasztalataira. Kiemelte, hogy a csapat tanulságos évet hagyott maga mögött és céljuk továbbra is a fejlődés, illetve a vágyuk, hogy minél előbb élvonalbeli tagságát megszerezze a Haladás.

Gál Sándor szakosztályvezető beszédében elmondta, hogy továbbra is helyi kötődésű fiatalokra szeretnék építeni a klub jövőjét. Ennek megfelelően nem csak a felnőttek, hanem az utánpótláskorú lányok és fiúk is minőségi munkát végeznek szakképzett edzők segítségével. Az új sportkomplexum birtokba vételéig azonban a legidősebbek Répcelakon készülnek és ott is játsszák majd felkészülési, illetve bajnoki mérkőzéseiket.

Ezután a csapat új trénerét mutatták be. Kovács László nem csak az első kerettel dolgozik együtt, de felügyeli az utánpótlásképzést is. Az új szakvezető egyébként nem ismeretlen a honi kézilabdasport szerelmesei számára, hiszen a nagyváradi edző több bajnoki címet is szerzett pályafutása során. Ráadásul a román utánpótlás válogatottat irányítva negyedik helyet sikerült megszerezniük a kontinensviadalon. Kovács László elmondta, hogy sikerre éhes csapatot vett át. Reményei szerint tanítványai képesek lesznek a kitűzött célt elérni és az élmezőnyben végeznek majd.

A sajtótájékoztatón ezután Takács Gergő technikai vezető ismertette a csapat programját. A héten még egy edzőmérkőzés vár a kézilabdázókra, illetve további felkészülési meccset igyekeznek a vezetők lekötni a lányoknak. Az első bajnokira egyébként már nem kell sokat várni, hiszen szeptember 9-én a Rinyamenti KC vár a Haladásra. A találkozót 13 órakor kezdik a csapatok, amelynek a répcelaki tornacsarnok ad majd otthont.

Végül a keretet ért változásokról is kaptak felvilágosítást a sajtó megjelent képviselői. Császár Zsófia ismét a Haladás VSE játékosa lett. További négy kézilabdázó sorsa még kérdéses, de minden valószínűség szerint zöld-fehér mezben folytatja pályafutását Szecsődi Vivien, Tömő Alexandra, Mórocz Alexandra és Győrffy Réka is. A távozók oldalán két név van: Takács Krisztina és Hegedűs Dorottya távozott a Rohonci úti együttestől.

Haladás VSE - Rinyamenti KC
Répcelaki Sportcsarnok (!)
szeptember 9.
13:00

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére