A régi magyar vízilabda-iskola szellemében

Szita Róbert - Fotós: Bodorkós Máté • 2016. augusztus 28., vasárnap •
Az országos gyermek korosztályhoz tartozó vízilabdázóknak vezetett tábort Karácsonyi Vazul, az AVUS felnőtt játékosa.
A régi magyar vízilabda-iskola szellemében

Aki kilátogatott augusztusban a tófürdőre, láthatta, hogy két hosszabb vízi edzéssel, komplex, összetett és egy erősítés jellegű szárazföldi edzéssel készültek a 13-14 éves gyerekek a következő időszak vízilabda-idényére.

Ez a tábor alapozó időszak, az iskola szeptember elsejei kezdetéig tart. Meg kell alapozni az esztendőt, de pótolni való is akad bőven. Az edzések során a régi magyar iskolára akarunk visszatérni – tudtuk meg Karácsonyi Vazultól, aki Sztojadinov Nikolával együtt már Pécsre is elvezette a fiatalokat. 

Itt egyébként a hatcsapatos nemzetközi tornán a 3. helyet szerezték meg a szombathelyi fiatalok. A szombathelyieken kívül az egyiptomi Shouting és Zohour, a horvát Osijek, valamint a Pécs és az FTC száll tvízbe. A csapatok körmérkőzésekkel döntöttek a helyezésekről.


A keret tagjai közül Ekler Zsombor, Antoni Balázs, Szabó Bence, Pungor Péter, Fatalin Tamás, Polgár Gábor, Sánta Lázár, Zubrits Péter, Prácser Botond, Németh Bódog Péter, Juhász Samu, Birkás Barnabás és Birkás Emma jutott szerephez. 

Ezekben a napokban pedig már Spanyolországban edzőtáboroznak, illetve rangos nemzetközi tornán is medencébe szállnak az AVUS-gyerekek. Lloret de Marból szerdán érkeznek haza Sztojadinov Nikola és Karácsonyi Vazul ,,gyermekei”. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére