A bokszolók is elköltöznek

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2015. december 11., péntek •
A legnagyobbak, Muhammad Ali, Myke Tyson, Lennox Lewis, a Klicsko fivérek és persze Papp Laci is ott szerepel a Rohonci úti Haladás Boksz Klub edzőtermének falain. Ők maradnak, de az ifjú bunyósok - a Haladás VSE sportlétesítményeinek januári bontása miatt - a jövő héten már költöznek.
A bokszolók is elköltöznek

A Haladás VSE ökölvívói ebben az impozáns edzőteremben készülhettek évtizedeken keresztül a hazai és a nemzetközi versenyekre. Még egy hétig itt készülnek az ifjú bunyósok, aztán átmenetelieg - a Haladás VSE létesítményeinek bontása, illetve az új Haladás Sportkomplexum építése - miatt, tizenkét zöld-fehér szakosztállyal együtt, ők is elköszönnek a Rohonci úttól. 

A versenyidény véget ért, most már levezető edzéseket tartunk – kezdi mondandóját Szalai Sándor edző, aki szerint Szombathelyen mindig népszerű volt az ökölvívás. 

Minden korosztályban, a serdülő, az ifjúsági, a junior és a felnőtt korcsoportban is vannak versenyzőink van, általában 15-20-an vagyunk, de voltunk már 25-30-an is – tette hozzá a mester. 


Megtudtuk, hogy idén a lányok hozták a jobb eredményeket. A 14 esztendős Vidos Korina (képünkön balra) a serdülők között OB 2., míg Horváth Letícia OB 3. helyezést ért el, a juniorok között pedig a 15 éves Kolompár Kitti (képünkön jobbra) lett OB 5. helyezett.

A fiúknál Habda Milán az ifjúságiak között mindig a legjobb nyolc között szerepel. Orsós László pedig minden korosztályban érmes volt eddig.


A kesztyűzés közben is már a költözésen jár az eszünk, mi is a Szent-Györgyi Iskolába igazolunk – folytatja Szalai Sándor, aki leginkább a falakon lévő, nagy bajnokokról készült illusztrációkat sajnálja, és emellett abban bízik, hogy a Szent-Györgyi Iskolában is lesz egy jó boksztermük.    


December végén átköltözünk, januártól újra járom az iskolákat, toborzásba kezdek, szeretnénk 2016-ban is folytatni a tehetséges fiatalok nevelését. Véleményem szerint 8 éves kortól érdemes elkezdeni, hiszen 13 éves kortól már versenyezhetnek a gyerekek. Januárban kezdjük az edzéseket, aztán erőnléti tréningek jönnek, majd az áprilisi diákolimpiára készülünk fel – mondta el a közeljövő terveit honlapunknak Szalai Sándor. 


A szombathelyi ökölvívás aranykora
Ki hinné, de az 1940-es években annyira népszerű volt Szombathelyen az ökölvívás, hogy a Nagyszálló Télikertjében, a Szalézi Kultúrházban, a Savaria Múzeum nagytermében, és a Fő téren, a Szentháromság szobor mellett felállított ringben, óriási érdeklődés mellett zajlottak a menetek. A Haladásban kezdett öklözni a későbbi kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Kajdi János és a 70-es években a Zámbó testvérek is. Zámbó József volt a sportág első szombathelyi felnőtt országos bajnoka. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére