A Ben-Hur híres szekérverseny jelenetét is megnézheti a szombathelyi lovas napon

frisss.hu • 2016. április 28., csütörtök •
Az első nemzetközi fogathajtó versenyt május 21-én rendezik meg a Múzeumfaluban.
A Ben-Hur híres szekérverseny jelenetét is megnézheti a szombathelyi lovas napon

Az ŐrvidékHáz szervezésében május 21-én Szombathely válik a fogathajtás fővárosává. A C kategóriás versenyre 15-20 fogatot várnak, a mezőnyben nem csak hazai lovas csapatok indulnak a Szent Márton kupáért. A Múzeumfaluban reggeltől estig a lovaké, lovasoké lesz a főszerep, akik több versenyszámban mérik össze tudásukat, emellett látványos show elemekkel kiegészített programokkal is várják az érdeklődőket.

Nem titkoltan, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a lovas napot, amely délelőtt kétfordulós, klasszikus fogathajtó versennyel kezdődik. A kéttengelyes, négykerekű fogatoknak különböző akadályokkal nehezített pályán kell végighajtaniuk. Ebéd után az úgynevezett vadász versenyre kerül majd sor, ami egy gyorsabb, időre futott versenyszám. A nap csúcspontja minden bizonnyal a bigák versenye lesz, ez gyakorlatilag megegyezik a Ben-Hur című film híres szekérverseny jelenetében látottakkal.

A szervezők kiegészítő programokkal színesítik a lovas napot, így megtekinthetjük például Hamza Viktória, szabad idomító bemutatóját is. Tudják, ő az, aki nyereg nélkül, szőrén üli meg a lovakat, aztán suttog az állatok fülébe, amitől ők lefekszenek és egyéb káprázatos dolgokat produkálnak. Szintén látványosnak ígérkezik a Savaria Legio és a Diákkarnevál részvevőinek bemutatója csakúgy, mint a több filmben is látott barokk hintó megjelenése Klapka lovashuszárok kíséretében.

Hamza Viktória

Több versenyszámban próbálhatja ki magát a közönség is, lesz olyan, amelynek fődíja egy póni. Külön a gyerekeknek malac-fogó játékot szerveznek, aki elkapja a malacot, haza is viheti, természetesen.

Igazi, nemzetközi szinten is kuriózumnak számító, kaszkadőröket felvonultató jelentet is megtekinthet, aki kilátogat a Múzeumfaluba május 21-én, de erről a programról bővebbet a meglepetés szándéka miatt egyelőre nem közöltek a szervezők...

Az ŐrvidékHáz a Szent Márton emlékévbe való becsatlakozással elnyert pályázati forrásból valósítja meg a lovas napot. A rendezvény költségvetése nyolcmillió forint.

közösség

további frisss

lap tetejére