Mézzel sem lesz jobb - de azért hatásos

JZS • 2012. október 11., csütörtök •
Egy hónapja indult sorozatunk, melyben sorra vesszük a természetben is könnyedén fellelhető gyógynövényeket. Bár sokan még mindig szkeptikusak a témát illetően, egyre többen választják a természetes gyógymódokat a gyógyszerekkel szemben. A tél közeledtével egyre gyakoribbak a felfázások, erre van tippünk. Szakértőnk ezúttal is Barta Andrásné reflexológus.

A vérhulló fecskefű levelei májgyógyító hatással bírnak

A vérehulló fecskefű csak nevében hangzik rosszul, narancsszínű nedve igazán jótékony hatással van szervezetünkre. Sejtpusztító hatóanyag, amit bőrrákos megbetegedések, és szemölcs kezelésére szoktak alkalmazni külsőleg. Leveléből pedig teát készíthetünk, amit májgyógyító teakeverékekbe szoktak tenni.

A vérehulló fecskefű nedve pedig sejtpusztító

A hársfa már levirágzott, aki előrelátó volt, az a téli időszakra szárított magának belőle. Mi egyszerű urbánus emberek pedig a gyógynövény boltokban juthatunk hozzá. Talán ez a legismertebb herbatea, amit köhögéscsillapítóként, és megfázások kezelésére érdemes fogyasztani.

A hársfatea remek a téli megfázások kezelésére

A gyógyteák fogyasztásánál általános érvényű, hogy kerüljük az ízesítést. Citromlevet egyáltalán ne tegyünk bele, mert az csökkentheti a gyógynövények hatékonyságát. És ahogy a szakértő fogalmaz, kár bele a méz is, mert az íze semmivel sem lesz jobb. Ha elengedjük azt a várakozást, amit egy mézes-citromos erdei gyümölcsös tea kelt bennünk, és elfogadjuk, hogy a herbateák más íz világot képviselnek, akár meg is kedvelhetjük őket idővel!

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére