Lángol a bobai gumitelep - videó

MTI, TT • 2013. július 21., vasárnap •
A széljárástól függően, várhatóan az esti órákban sikerül teljesen eloltani a lángokat a bobai gumitelepen - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Balogh Nikoletta elmondta: tíz fecskendővel oltják a tüzet és hűtik a felforrósodott autógumikat. A helyszínen már csak a hivatásos egységek dolgoznak, akik a környék biztonsága miatt, a lángok eloltása után, az éjszaki órákban is folytatják a munkát, locsolják a területet.

A szétégett gumiabroncsok fölött jelenleg is sűrű, fekete füst gomolyog. A felszabaduló nagymennyiségű füst összetételét hajnal óta a helyszínen ellenőrzik egy katasztrófavédelmi mobil laborban. Az eddig mért adatok szerint nem kerültek káros anyagok a levegőbe, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a tűzoltókat vasárnap hajnalban riasztották, mert Boba külterületén, egy telepen lángra kaptak az autógumik. A több mint két hektáron - három méter magasra felrakott oszlopokban - körülbelül tízezer autógumit tároltak.

A riasztást délelőtt kiemelt fokozatúra emelték, mert a tűz a környező erdőket, tarlókat is veszélyeztette. Egész nap nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén, a közeli akácos védelme miatt kialakítottak egy három méteres védősávot, amit folyamatosan locsolnak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését.

 A celldömölki önkormányzati, a sárvári és pápai egységekhez csatlakoztak szombathelyi, körmendi, ajkai, keszthelyi, valamint győri hivatásos tűzoltók is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére