Programok hétvégére

• 2020. szeptember 04., péntek •
Ismét megtelik élettel a Csónakázótó szigete, valamint a Művelődési és Sportház teraszudvara.
Programok hétvégére

Szeptember 5-én (szombaton) 16 órakor a régió legfiatalabb zenekara, a Smalls és a Capito Gitárklub csap a húrok közé a Csónakázótó szigetén. A Capito Gitárklub 1997 óta fontos szerepet tölt be Vas megye kulturális és szociális életében, hiszen a gitárklub tagjai azok a harmad évesnél idősebb gitáros - iskolások, családanyák, idősek vagy akár nyugdíjasok, akik hangszeres tanulmányaikat a Várhelyi Zoltán vezette HANGÁR gitár kurzusain kezdték, eleget téve annak a kodályi gondolatnak, hogy “a zene mindenkié”. Az Smalls együttes tagjai hangszertudásukat szintén a Várhelyi Zoltán vezette HANGÁR kibővített hangszerkurzusain szerezték, ahol az együttesben már nem csak gitárosok, basszusgitárosok és szájharmonikások, hanem dobosok, elektromos gitárosok és helyenként ukulelések is találhatók, hamisítatlan, fullos élő megszólalásban, a mai általános iskolások számára teljesen ismeretlen repertoárral.

Szintén a Csótó szigetén lesz 19 órától a Kellene Kis kert zenekar koncertje. Az együttes 2014-ben duóként indult, a hegedű és a cajon (akusztikus ütőhangszer) találkozásával. 2017-re a csapat négytagúvá bővült, s ekkor alakult ki az a sajátos hangzásvilág, amelyben a különböző zenei ötletek, gondolatok megszólalnak. Egyedi stílusuk az ún. fok-funk, ami a  balkáni népzene és a funky találkozása. A zenekar nemrégiben Veszprémben, az utcazene fesztiválon megosztott első díjat szerzett.  

A programra a belépés ingyenes.

Szeptember 6-án (vasárnap) reggel 10 és délután 13 között a kicsiket várja az AGORA Gyermekszigete, ahol hét ország, hét helyszín, hétpróba vár a tarisznyás vándorokra. Hajózhatnak a La Manche-csatornán, tovább építhetik a kínai Nagy Falat, labirintusban lelhetnek a fáraók kincsére. Útba eshet még a kenguruk földje, a hagymakupolák birodalma és az olaszok csizmaszára is. Végigjátszva a földrészeket, hazatérve a sorompót átlépve megkapják a világjárók jutalmát.
Közben 10 órától zenél ismét a Smalls, 11 órától pedig a Mesebolt Bábszínház előadásában lehet megnézni Batu-tá kalandjai - Vitéz László és barátai sorozatot.

A programra a belépés ingyenes.

Este 19 órától ismét a Csónakázótó-sziget kerül a középpontba, ahol a Nyughatatlan zenekar koncertezik. Az együttes az 1950-es évekbeli rock&roll egyik hazai népszerűsítője, valamint Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. A zenekar nevét a Johnny Cash életéről készült játékfilm ihlette. Tíz év alatt öt lemezt adtak ki, a 2016-os albumuk aranylemez lett, valamint felkerültek a TRD osztrák kiadó Rock & Roll válogatás lemezére. 2010 óta több mint 500 koncertet adtak itthon és külföldön. A saját dalaikban érződik a Rock & Roll szeretete és minden ritmus jegyben megtalálható a Johnny Cash iránti rajongás is. A koncerten nem lesz ültetés, csak korlátozott létszámú közönség vehet részt az eseményen, amelynek kapui 18 óra 30 perckor nyílnak ki a hallgatóság előtt.

A programra a belépés ezúttal is ingyenes.

közösség

további frisss

lap tetejére