Véget ért a szombathelyi Hungarian Open: Póta Georgina ezüstérmes!

szróbert • 2014. február 01., szombat •
Póta Georgina szenzációsan szerepelt, és végig esélyes volt az első helyre is. A magyar lány a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első, szombathelyi versenyének döntőjében nagy csatában maradt csak alul az ,,osztrák" Liu Jia ellen.
Véget ért a szombathelyi Hungarian Open: Póta Georgina ezüstérmes!

Az első helyen kiemelt ,,holland" Li Jiao után ismét egy kínai származású rivális, az osztrák színeket képviselő Liu Jia várt a mi lányunkra, s a világranglista-helyezések alapján ezúttal sem Georgina volt az esélyes, miután Liu a 31., ő pedig az 55. az ITTF aktuális  rangsorában. Liu az elődöntőben a selejtezőből indult román Camelia Postoacát verte 4-1-re.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) szombathelyi versenyének fináléjában az első játszma a 29 éves magyar játékosé lett (1-0), a második szettben általában Póta vezetett egy-két ponttal, majd  előbb 10-9-nél, majd 11-10-nél, végül pedig 12-11-nél szettlabdához jutott, és megint csak a harmadikat értékesítve 2-0-ra növelte előnyét. A 31 éves Liu a meccs harmadik felvonásában magához ragadta a kezdeményezést, 4-1-re, 7-4-re, majd 10-6-ra vezetett, a végjátékban sem hibázott, így a játszmákat tekintve szépített (2-1).

Póta a negyedik szettben erősen játszott, jól mozgatta ellenfelét, aki a vesztett pontok hatására el is bizonytalanodott, így a hazai játékos néhány perc alatt kétjátszmás előnybe és a tornagyőzelem kapujába került (3-1).

Az ötödik játszma elején Liu továbbra is bizonytalankodott - még szervát is rontott -, de miután 3-4-nél időt kért, fordult a kocka, sorra nyerte a labdameneteket, és a szetteket tekintve ismét felzárkózott (3-2). A folytatásra is kitartott a lendülete, Póta játéka kissé görcsössé vált, s az osztrák rivális egyenlített (3-3), így következhetett a mindent eldöntő játszma.

A hetedik, mindent eldöntő játszmában óriási csata folyt minden egyes labdamenet izgalmas volt. Az osztrák-kínai versenyző 10-7-nél három meccslabdához jutott, s bár Póta ezeket még hárította, a negyediket már nem tudta, így alulmaradt (3-4).

- Természetesen ha az ember bejut a döntőbe, akkor ott szeretne nyerni, de azt hiszem, nem lehetek elégedetlen a szereplésemmel - nyilatkozott az MTI-nek Póta Georgina, hozzáfűzve: ő már annak is nagyon örült, hogy bekerült a legjobb négy közé.

- Ott ráadásul sikerült megvernem Li Jiaót, ami nagy fegyvertény. Liu Jia a múlt héten, a Bajnokok Ligájában agyonvert, s ennek fényében a mai eredmény jónak mondható. Nagyon fáradt vagyok, hiszen a nyolcaddöntőtől kezdve nagyon szoros meccseim voltak - mondta.

Póta hozzátette: vesekövek bántják, már beszélt az orvosával, így ha a jövő hétvégi Európa Top 12-versenyre első tartalékként nem hívják be, egy hét múlva megműtik.

Eredmény:
női egyes, döntő:
Liu Jia (osztrák) - Póta Georgina 4-3 (-8, -11, 6, -3, 6, 8, 10) 
korábban:
elődöntő:
Póta - Li Jiao (holland) 4-3 (-6, 2, -8, -2, 1, 7, 5)

(MTI)

közösség

további frisss

lap tetejére