Tétmérkőzés a Rohonci úton: Haladás - Győri ETO

Frisss • 2013. augusztus 02., péntek •
Holnap ismét tétmérkőzésre látogathatunk ki a Rohonci úti stadionba. Ellenfélül nem is jöhetne nemesebb, mint a tavalyi bajnok, a Győri ETO.
Tétmérkőzés a Rohonci úton: Haladás - Győri ETO

Fotó: haladas.hu

A Haladás–Győri ETO párosítás lesz az első szombathelyi bajnoki az OTP Bank Liga 2013/2014-es kiírásában. Az összecsapáson a szombathelyiek tiszta fehérben szerepelnek majd, a győriek pedig zöldben lépnek pályára.

A Videoton elleni meccshez képest több helyen is változás lesz a Haladás kezdőcsapatában. Artner Tamás a Zöld 11-nek úgy nyilatkozott, hogy várhatóan a Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Fehér, Szakály – Nagy G., Radó, Halmosi – Andorka összetételben lép pályára a Hali szombat este hét órától.

Pintér Attila nehéz mérkőzésre számít a Rohonci úton. A tréner szerint a Hali erőssége elsősorban az, hogy évek óta együtt játszik az alapcsapat. Az ETO várható kezdőcsapata: Kamenar – Svec, Lipták, Wolfe, Dinjar – Varga, Mevoungou, Kamber, Martinez – Koltai, Trajkovics. Győzni jön a Győr!

Pintér Attila és Artner Tamás
Forrás: hatharom.com

Ez lesz az első olyan mérkőzés Szombathelyen, amelyen már hat bíró figyel árgus szemekkel. A mérkőzés játékvezetője Solymosi Péter lesz, míg Berettyán Péter és Takács Gábor zászlókkal jelezhetnek az oldalvonal mellől. A tartalék-játékvezető Horváth Róbert lesz.

Visszatekintve mondhatjuk, hogy ha Hali-ETO, akkor Solymosi Péter. A sípos az előző bajnokságban négyszer fújt a szombathelyiek meccsen, ebből mindkétszer övé volt a nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadó.

Győrben is és Szombathelyen is 1–1 lett a végeredmény, a góljainkat Radó András és Kalász Milán szerezték. A másik két találkozón egy-egy győzelem és vereség volt a mérlegünk Solymosival: itthon az MTK ellen 3–0-ra gáláztunk, míg tavasszal a későbbre halasztott Videoton elleni hétközi bajnokin 1–0-ra kikaptunk.

+információ a Haliról:

A szerdai, Ajka elleni felkészülési mérkőzésen két próbajátékos is pályára lépett a Szombathelyi Haladásban. A szerb jobb szélső, Basztajics gólt szerzett a találkozón, és jól is futballozott a meccsen. Csütörtökön délelőtt Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője elmondta: a szerb futballista továbbra is látogathatja a Hali edzéseit, és pályára is lép majd az olasz Sampdoria elleni, keddi összecsapáson. A sorsáról ezt követően dönt majd a szakvezetés.

közösség

további frisss

lap tetejére