Téli Európa-kupa: Pars ezúttal második lett

szróbert-masz.hu • 2014. március 16., vasárnap •
A kalapácsvető Pars Krisztián a második helyen végzett a portugáliai Leiriában rendezett téli dobó Európa-kupán, szombaton.
Téli Európa-kupa: Pars ezúttal második lett

Fotó: masz.hu

 

Az olimpiai bajnok magyar versenyző a viadal hivatalos honlapjának beszámolója szerint 77.96 métert dobott, míg a győztes 78.75 méterrel a lengyel Pawel Fajdek lett, aki a tavalyi világbajnokságon is Parsot megelőzve diadalmaskodott. A szám másik magyarja, a szombathelyi Németh Kristóf kilencedikként végzett, legjobb eredménye 71.09 méter volt.

A részletekről a Magyar Atlétikai Szövetség honlapját olvasva megtudtuk, hogy a férfi kalapácsvetőknél rangos versenyzők álltak rajthoz, közülük kiemelkedett Pawel Fajdek és Pars Krisztián  külön versenye, amelyben az ötször 77 méter felett dobó magyar olimpiai bajnok az ezüstérmet szerezte meg, legnagyobb dobása 77,96 m volt. A lengyel világbajnok a verseny során két érvényes dobást mutatott be, a másodikra elért 78,75 méteres kísérletével előzte meg Pars Krisztiánt.
A világranglista vezető Pavel Kryvitski nem került dobogóra, eredménye ezútta 74,06 m lett. Szintén az „A” csoportban versenyzett a szombathelyi Németh Kristóf, aki 71,09 m-es dobásával a kilencedik helyet szerezte meg.

Súlylökésben Márton Anita 16,96 méteres eredménnyel fejezte be versenyét, ez a 9.helyezéshez volt elegendő.

 

közösség

további frisss

lap tetejére