Taroltak a HVSE birkózói

• 2020. szeptember 24., csütörtök •
Három érmet- két aranyat és egy bronzot - hoztak sportolóink a szabadfogású birkózók felnőtt országos bajnokságáról és a csapat arany is kevésen múlott.
Taroltak a HVSE birkózói

A fővárosban, egészen pontosan a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték meg a szabadfogásúak országos bajnokságát, melyen klubunk hét versenyzővel képviseltette magát - számolt be a klub hivatalos honlapja.

A várakozásoknak megfelelően ezúttal is a két szombathelyi olimpikon vitte a prímet. Ifjabb Veréb István a 92 kilogrammosok között indult és valamennyi ellenfelét magabiztosan legyőzve nyert aranyérmet. „Jimmy” ezzel pályafutása során tizedik alkalommal lett magyar bajnok. Elmondása szerint ezúttal nem volt túlságosan nehéz dolga, de ettől függetlenül is alaposan odatette magát, ezzel is bizonyítva, hogy az utóbbi időszak „furcsa” történéseitől függetlenül remek teljesítményre képes.

Nem kellett túlságosan megizzadnia a 125 kilóban szereplő Ligeti Dánielnek sem, aki úgy nyerte meg súlycsoportja küzdelmeit, hogy riválisai pontot sem tudtak rajta csinálni. Danit ugyan picit zavarta a korábbi bokasérülése, de ez sem tudta megakadályozni abban, hogy begyűjtse nyolcadik magyar bajnoki aranyérmét a felnőttek között.

A Haladás VSE harmadik érmes helyezését Wittmann Kristóf érte el: a 97 kilogrammos súlycsoportban lett harmadik. Sajnos a döntőbe jutásért vívott meccsén 4:3-ra kikapott a Vasast erősítő Fodor Tamástól. Szerencsére a bronzmeccsen 9:5 arányban nyert dunaújvárosi ellenfelével szemben.

Óriási pech kísérte a 86 kilóban szőnyegre lépő Ligeti Richárd versenyzését. A sportoló az elődöntőben megsérült és végül a negyedik helyen végzett. Egyértelműen éremről csúszott le Ricsi.

A vasi klub birkózói közül Nemes Bálint az ötödik (74 kiló), míg Hegedüs Levente a tizedik helyen zárt (79 kiló).

A Haladás VSE 23 ponttal a második pozícióban zárta a csapatversenyt. Csupán két ponttal maradtak le a vasiak a győztes Vasas mögött.

- Nagyon örülök a három éremnek, de azt borzasztóan sajnálom, hogy a csapatversenyt nem tudtuk megnyerni. Szó szerint nüanszokon múlott az egész. Ha Ligeti Ricsi nem sérül meg, biztosan érmes és megelőzzük a Vasast. Ezen kívül is volt több olyan mérkőzés, melyet csupán egyetlen ponttal veszítettek el versenyzőink. Ha ezek közül az egyiket megnyerjük, akkor megvan a csapatverseny aranyérme is. Ettől függetlenül egy ilyen szereplésre szerintem valamennyien büszkék lehetünk - értékelt Veréb István vezetőedző.


Fotó: haladasvse.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére