Szombathelyi siker a Nemzetközi Diákjátékokon

Frisss • 2013. augusztus 22., csütörtök •
Egy arany-, két ezüst és egy bronzéremmel tértek haza Szombathely ifjú sportolói a kanadai Windsorban megrendezett 47. Nemzetközi Diákjátékokról.
Szombathelyi siker a Nemzetközi Diákjátékokon

17 fiatal tehetséges sportoló és edzőik vettek részt a nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi sporteseményen, melynek megrendezését a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is támogatja.

A versenyeknek ezúttal a kanadai Windsor adott otthont augusztus 14-19 között, ahova Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester is elkísérte a szombathelyieket. A Nemzetközi Diákjátékokon egyébként 32 ország, 82 városának 2000 sportolója vett részt.

Éremeső

Atlétikában voltunk a legsikeresebbek. Rába Dániel súlylökésben 1. helyezés ért el (15.61m), Szentivánszky Péter pedig negyedik lett 14.58 méterrel.  Varga Nikolett távolugrásban 5. helyezett lett. Boda Boldizsár 100 m-en hatodik, távolugrásban pedig a 11. helyet csípte el.

Teniszben Szabó Fruzsina az első mérkőzésén a későbbi 3. helyezett lánytól kikapott, ezt követően megnyerte a vigaszági versenyt. Szabó Andris a 16 közé jutott a 32-es táblán.

Úszásban Barta Márton 100 méter háton negyedik, 200 m vegyesesen második, 200 m háton negyedik, 200 m pillangón a második helyezést érte el. Vaskó Dorottya 200 méter pillangón negyedik lett.

A szombathelyi kispályás női futball csapat a harmadik helyen végzett az öt együttest felvonultató mezőnyben.

közösség

további frisss

lap tetejére