Szombathelyi görkorisok az európai élmezőnyben

• 2012. április 25., szerda •
A világszínvonalú mezőnyben egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a Szombathelyi Sportiskola gyorskorcsolyásai a Szegeden megrendezett Európa Kupán.
Szombathelyi görkorisok az európai élmezőnyben

 A világszerte elterjedt gyorsasági görkorcsolya országos térhódításának bizonyítéka, hogy egyre több európai szintű verseny kerül Magyarországon megrendezésre. Tavasszal kezdődött el az Európa Kupa sorozat, melynek második állomása idén Szegeden volt. A 14 ország 200 versenyzője között számos világ-, és európabajnok klasszis állt rajthoz. A remek idényt nyitó Szombathelyi Sportiskola korisai felkészülten küzdöttek, a csapat nemrég leigazolt versenyzői sem hoztak csalódást.

A rövid távok 300 és 500 méter voltak, míg a nagyobbaknak a hosszú távú küzdelmek 5000 és 10000 méteren zajlottak. Bejczi Botond az idősebbek között, a kadett korosztályban, a hosszú táv összetett versenyében a 2. helyet szerezte meg, szintén itt Kovács Máté az összetett sprint kupában 12. helyezést ért el, a junior A korcsoportos Molnár Márk - esése ellenére – rövid távon a dobogó harmadik helyére, míg hosszú távon az első helyére álhatott fel. Ugyanitt Gyimesi András 300 méteren 3. lett időeredményével, amely az összetett sprint versenyben az előkelő 5. helyre volt elég, hosszú távon a 6. lett. A junior B-s lányok között Szécsi Tímea a sprint kupában 10., míg a fiúk között Ádám Viktor hosszú távon 11. helyezett lett. A világsztár felnőtt férfiak között a csapat kazincbarcikai versenyzője, Karancsi Sándor a hosszú táv összetettjében 8.-ként végzett.

A fiatalabb korosztályoknak megrendezték még a  Dóm kupát, melyen a csapat további 3 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel gazdagodott.

Mint Tóth Andrástól, az SI edzőjétől megtudtuk, a felkészülést nehezíti az, hogy a sportág szükséges hátterét jelentő speciális döntött görkorcsolyapálya jelenleg az ország három városában biztosított. Így a szombathelyi korisok jelentős hátránnyal indulnak a versenyeken, de reményeik szerint Szombathelyen is megépül a jövőben a népszerű sport alapvető kelléke.

közösség

további frisss

lap tetejére