Szocsi: Miklós Edit olimpiai hetedik!!!

szróbert • 2014. február 12., szerda •
A szerencsések élő egyenes adásban láthatták az M1 műsorán, azt, hogy alpesi sízőnk szenzációs formát mutatva a hetedik helyen végzett Szocsiban. Miklós Edit mindössze 0,71 másodperccel a két (!!!) olimpiai bajnok mögött, valamennyi osztrák sízőt megelőzve ért célba.
Szocsi: Miklós Edit olimpiai hetedik!!!

Női lesiklásban a legjobbak fordított sorrendben indultak, magyar idő szerint 8 óra után. A svájci Dominique Gisin 1:41.57-tel sokáig az élen állt, látva az idejét többen kockáztattak, de kiestek. Aztán érkezett a szlovén Tina Maze. Ő több mérőponton is jobb időt tudott, de a végén egy apró hiba is elég volt ahhoz, hogy viszonylag sokat lassuljon. Vvégül aztán pont olyan időt ment, mint svájci ellenfele!!! Két olimpiai bajnokot avatnak!

25-ös rajtszámmal indult legfőbb reménységünk, Miklós Edit. Tőle várjuk az olimpiai pontszerzést, és a magyar sízőnek ez a fő száma!

Bár a pálya elején picit hibázott, gyorsan és jól javítottt, majd feltűnően jó sebességgel, korrekciók nélkül repesztett végig, az óra 1:42.28-nál állt meg. HATODIK!!!

Pedig az időjárás nem volt kedvező. Az alsó részen a meleg idő folyamatosan puhította a pályát, már akkor 5-6 Celsius-fok körül volt a hőmérséklet, amikor elindult a mezőny. Sajnos Editet egy norvég lesikló még megelőzte, így végül a hetedik helyen zárt.

Nagyon szép eredmény, gratulálunk, Edit!

(fotó:mti)

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére