Súlyos csapások várhatók Répcelakon

SD • 2020. szeptember 04., péntek •
Legalábbis az I. Répcelaki Küzdősport Gála keretében, amelyet szeptember 19-én rendeznek meg a vasi kisvárosban Erdei "Madár" Zsolt részvételével. Az esemény részleteit sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.
Súlyos csapások várhatók Répcelakon

- Amikor először meghallottam, hogy Répcelakon küzdősport gálát rendeznének, első gondolatom az volt: atyaúristen! De aztán picit jobban belegondolva rájöttem, hogy mégsem olyan vad ötlet ez, hiszen van nekünk egy kiváló karate klubunk és rendeztünk mi már teltházas karate versenyt is a Répce Sportcsarnokban - kezdte a sajtótájékoztatót Szabó József, Répcelak polgármestere, aki elmondása szerint még sosem nézett meg egyetlen boxmeccset sem és más olyan sporteseményt sem, ahol ütik egymást az emberek. Ugyanakkor a település vezetőjeként örömét fejezte ki, hogy a répcelakiak testközelből ismerkedhetnek meg újabb sportágakkal a két hét múlva megrendezendő gálán. Szabó József azt reméli, hogy a következő napokban nem súlyosbodik a járványhelyzet oly mértékben, hogy az ellehetetlenítse a rendezvény megtartását.

A szervezők célja, hogy meghonosítsák a környéken a különféle küzdősportokat.
- Azt szeretnénk ezzel elérni, hogy minél több gyermek kedvet kapjon a küzdősportokkal való megismerkedéshez, hiszen ezáltal a kicsik magabiztosabbá válhatnak, önfegyelmet, kitartást sajátíthatnak el. A gála kiskorú gyermekek küzdemével kezdődik majd és a tervek
szerint 4 darab, egyenként kb. 1 órás blokkban - közöttük rövid szünettel - lesznek több korosztályt érintve a Kyokushin és Shotokan karate, amatőr MMA - kevert harcművészetek - amatőr K1 és amatőr ökölvívó küzdelmek a Répce Sportcsarnok nagytermében felállított szorítóban - tájékoztatta a sajtó képviselőit Őze-Guth Szilvia, az esemény koordinátora és szervezője. A rendezvényen részt vesz a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, valamint a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület is.

A szeptember 19-én 17 órakor kezdődő I. Répcelaki Küzdősport Gála díszvendégeként köszönthetik a répcelaki sportkedvelők a korábbi Európa és világbajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívót, Erdei „Madár” Zsoltot is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére