Sajnos két félidőből áll egy focimeccs

Frisss.hu, Fotó: haladas.hu • 2018. április 29., vasárnap •
Kifejezetten jó kezdés után 2:1 arányú vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasi zöld-fehérek a fiaskó ellenére maradtak a tabella 8. helyén.
Sajnos két félidőből áll egy focimeccs

Remekül kezdte a pontvadászat 28. fordulójában lejátszott derbit a Hali: Williams pár perc leforgása alatt háromszor is helyzetbe került és a 7. minutumban meg is szerezte a vezetést a szombathelyieknek. A folytatásban a várakozásoknak megfelelően átvette az irányítást a bajnoki címre hajtó Fradi, ám egy darabig nem nagyon bírtak a fővárosiak a vasi védelemmel és a Király Gábort helyettesítő Rózsa Dániellel. A 38. percben viszont már a Perint-partiak cerberusa sem tudott hárítani: a Böde átadásával kilépő Paintsil egyenlített. Az 1:1-re végződő első félidőt követően azonban ennek ellenére is dicséret illethette Michal Hipp együttesét. Térfélcserét követően még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Ferencváros és csupán az volt a kérdés, hogy mikor szerez vezetést. Ez a pillanat a 68. percben jött el, amikor Varga szöglete után Otigba még a kapufára fejelte a labdát, ám a kipattanót Blazic a kapuba gyötörte. Ezzel a találattal pedig ki is alakította a 2:1-es végeredményt.

A Haladás egyértelműen jól teljesített a Fradi otthonában. A szombathelyiek pici szerencsével akár „pontosan” is távozhattak volna a fővárosból. Pozitívum, hogy a vasiak a fiaskó ellenére is maradtak a tabella 8. helyén.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ferencvárosi TC-Szombathelyi SWietelsky-Haladás 2:1 (1:1).

Budapest, 7872 néző, vezette: Szőts

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka – Koch (Moutari 61.) – Varga R. (Lovrencsics B. 84.), Szpirovszki, Gorriarán (Nagy D. 74.), Paintsil – Böde. Edző: Thomas Doll

Haladás: Rózsa – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Rácz B. (Pinte P. 77.), Jagodics, Grumics, Németh Milán (Halmosi 71.) – Németh Márió (Bamgboye 59.) – Williams. Edző: Michal Hipp

Gólszerzők: Paintsil (38.), Blazic (68.), illetve Williams (7.)

közösség

további frisss

lap tetejére