Pars győzelmével indult az atlétikai csapat Eb

MTI • 2013. június 22., szombat •
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián megnyerte a férfi kalapácsvetést szombaton az atlétikai csapat Európa-bajnokság első osztályának dublini versenyén, s ezzel a maximális 12 pontot szerezte meg a magyar válogatott számára, mely az első napot végül a 10. helyen zárta.
Pars győzelmével indult az atlétikai csapat Eb

A viadal honlapja szerint a szombathelyi nehézatlétának ezúttal 76,56 méteres eredmény is elég volt a sikerhez, ami közel öt méterrel kisebb 81,02 méteres világranglista-vezető dobásától. Mögötte a cseh Lukas Melich lett a második 75,02 méterrel.

Pars sikere után honfitársai nem nyújtottak kiemelkedő produkciót, így végül 21 számot követően 109 ponttal állnak, mindössze eggyel megelőzve a már kiesést jelentő 11. helyen álló észt csapatot.

A csapat Eb második vonalának számító első osztályban 12 ország válogatottjai - Magyarország mellett Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Hollandia, Írország, Portugália, Románia, Svájc és Svédország - küzdenek egymással szombaton és vasárnap. Az első három csapat feljut a Szuperligába, az utolsó kettő kiesik a második ligába. A magyar együttes az esélyek alapján a 4-6. helyen végezhet.

Állás az első nap (21 szám) után:

1. Csehország 195 pont

2. Románia 163

3. Svédország 162,5

...10. Magyarország 109

közösség

további frisss

lap tetejére