Nincs csoda, csak csapatjáték és kemény munka

FB • 2012. április 07., szombat •
A Falco klubrekordot állított fel azzal, hogy az alapszakaszban 23 mérkőzést is megnyert. Imponáló magabiztossággal, hazai pályán veretlenül lett alapszakasz győztes a szombathelyi csapat. Az alapszakaszról és a negyeddöntőről kérdeztük Bencze Tamást, a Falco vezetőedzőjét.
Nincs csoda, csak csapatjáték és kemény munka

"Tudtam, hogy a csapatunk sokra képes"

23:3-as mérleggel megnyerte az alapszakaszt a csapat, ami új rekord a Falco történetében. Hazai pályán továbbra is veretlenek, és győzelmek számában beérték a 2 évvel ezelőtt bajnok Zalaegerszeget. Sokakban felvetődik a kérdés, mi a titka a Falconak, mitől ennyire jó ez a csapat.

Ha nagyon őszinte vagyok, akkor azt kell, hogy mondjam nekem is egy óriási meglepetés ez az idény. Annak ellenére, hogy nem voltam kishitű és a fiúknak már a szezon elején azt mondtam hogy a mi csapatunk sokra képes, nem gondoltam hogy ennyire együtt tudunk lenni és ennyire össze tudjuk hozni ezt a szezont. Igazából itt nincs titok, azt játsszuk, amit egy csapatjátékban kell. Csapatként támadunk és csapatként védekezünk. Több olyan kulcsfiguránk van, aki miatt ez a dolog alapvetően így sikerül, és sok olyan mellékszereplő, aki főszereplővé tud válni. A meccsek alatt a cserepadról érkezve mindig volt 2-3 olyan ember, aki tudott hozzátenni a játékunkhoz és nagyban annak köszönhető ez a jó szereplés, hogy a cserepadunk soha nem volt nulla pontos vagy inaktív. Az egész évet és a játékunkat látva egyértelműen látszik, hogy mit szeretnénk csinálni, milyen stílusban, és ez mindenképpen dicsér minket. Én nagyon bízom abban, hogy ez az első lépcsőfok, mivel a rájátszás most kezdődik. Most kell megmutatni hogy mire vagyunk igazán képesek. Mennyire bírjuk el a súlyt , mert innentől kezdve mindenki a Falcot akarja megverni.

Kálmán László a Falco csapatkapitánya és Bencze Tamás edző jól megértik egymást

"Tiszteljük a Sopront, de mi jutunk tovább"

 A Sopron testén át vezet az út a négybe a szombathelyi csapatnak. Az alapszakasz győztes Falco a nyolcadik helyezett Sopron ellen kezdi a rájátszást. A negyeddöntők jövő szombaton, április 14-én 18 órakor indulnak. Az összecsapások három nyert mérkőzésig tartanak és három naponta játszanak a csapatok. Elnézve a Falco formályát, nem lenne meglepetés ha makulátlan mérleggel lépne tovább a Soproni gárdán.

Az ellenfelünket mindig is tiszteljük, ez a Sopron esetében sincs másképp. Azt hiszem a Sopronon amióta edzőváltás történt egyértelműen látszik, hogy jó úton jár és jó felé halad. Bekerültek az alapszakaszba olyan helyzetből, amelyből tavaly nekünk is sikerült. Egy nehéz helyzetben lévő csapat jó szériát produkált és bekerült a playoffba. Komplett csapatuk van, vannak centereik, három jó légiósuk, tapasztalt magyar játékosaik. Erős ellenfélről van szó, nagyon kemény párharc lesz, de biztos vagyok benne ,hogy a mi győzelmünkkel fog véget érni a párharc.

"Körmend vagy Paks?"

Az elvárás megnőtt a csapattal kapcsolatban, a szurkolók bajnoki címről álmodnak, kérdés ki lehet, aki megállíthatja a Falcot a bajnoki címig vezető úton. 

Az igények és az elvárások megnőttek velünk szemben aminek örülünk, mert a mi játékunk az, ami ezt a mércét feljebb tette. Én most is azt szeretném hogy a négy közé kerüljünk először és aztán minden mérkőzés olyan, amelyen bárki tud nyerni bárhol. A Körmendet vagy a Paksot kapjuk ez biztos, de nem tudnám megmondani hogy melyik lenne nekünk a jobb. Bárkit is kapunk megpróbáljuk majd legyőzni, de nem nézünk messzebb mint a Sopron meccs, mert mindig az volt eddig is az elvünk, hogy csak a következő meccsre koncentrálunk. Így most a jövő szombati meccs az, ami előttünk lebeg, azt kell megnyerni hazai pályán a Sopron ellen. 

közösség

további frisss

lap tetejére