Névre szóló belépővel lehet majd Haladás meccsre járni

MHN • 2012. november 21., szerda •
Látványos szakaszához érkezett az új beléptetőrendszer felállítása a Rohonci úton, a napokban helyezik el a hat forgó kaput a Haladás stadion körül. Az MLSZ finanszírozta a beruházást, a szombathelyiek pályázat útján nyertek rá pénzt. Az új rendszer szerint csak névre szóló belépővel lehet majd meccsre járni, így a szurkolók adatai egy központi- és rendőrségi számítógépes adatbázisba kerülnek. Tavasszal helyezik majd üzembe az új beléptetőt, és közben megmarad az autós behajtás is a Rohonci úton.

Névre szóló jegyek

Október vége volt a befejezés dátuma, de ezt kitolták jövő év január végéig, akkor már üzembiztosnak kell lennie az új beléptető rendszernek -mondta a frisss.hu kérdésére Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. A Magyar Labdarúgó Szövetségnél pályázott a Haladás labdarúgó csapata, a pályázat szerint teljesen finanszírozott a beruházás, nincs önrész. A működtetési, szervizelési költség terheli majd a klubot. Tavasztól névre szóló jegyet kell váltani a szombathelyi szurkolóknak, ez majd hosszabb várakozási időt jelent. Célszerűbb lesz bérletet venni vagy szurkolói kártyát kiváltani.-tette hozzá az ügyvezető, aki hangsúlyozta:  a sporttörvény szerint a kiemelt, fontos mérkőzéseken egyébként csak olyan belépő árusítható, amely névre szóló.

A szurkolók adatai egy központi és rendőrségi adatbázisba kerülnek

Számítógépes rendszer épül ki a Rohonci úton. Minden pénztárban lesz számítógép, ahol felveszik az adatokat, amely a központi adatbankba kerül, és ott ellenőrzik például azt is, hogy az illető nincs-e kitiltva a stadionokból. Hat teljes alakú forgó kapu lesz a Rohonci úton. Megmarad az autóval behajtás lehetősége a főbejáratnál, ahol négy egységet állítanak fel, lesz egy beléptető hátul a Bartók Béla felől és természetesen a vendégszektornál. Az MLSZ szándéka szerint minden első osztályú stadionban lesz ilyen beléptető rendszer, amit összekötnek a központi- és a rendőrség adatbázisával. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy biztonságos legyen a meccsre járás és minél több család szurkoljon a hazai bajnokikon. -tette hozzá a Haladás ügyvezetője.

A tulajdonos-váltás új kapukat nyithat.

A frisss.hu kérdésére miszerint várható-e további beruházás a Rohonci úton,Tóth Miklós ügyvezető bizakodóan válaszolt: -Folyamatban van a stadion átadása az önkormányzatnak. A Máv jelenleg a tulajdonos, így eddig csak a szükségszerű javításokat, fejlesztéseket lehet, lehetett megvalósítani. Az új tulajdonossal azonban ez a helyzet változhat.

közösség

további frisss

lap tetejére