Mindjárt a döntőben korizik Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra

MTI, Fotó: Czeglédi Zsolt • 2018. február 17., szombat •
Komoly elvárások is nyomják a fiatal sportoló vállát.
Mindjárt a döntőben korizik Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra

 Döntőbe jutott Liu Shaolin Sándor szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében, Jászapáti Petra pedig 1500 méteren a phjongcshangi téli olimpián.

Jászapáti Petra az elődöntőben már könnyű futamot nem lehet kapni, a 19 éves szegedi sportoló ismét a hatszoros világbajnok Csoj Min Dzsonggal futott, továbbá a riválisok között volt a világbajnoki címvédő brit Elise Christie is, illetve két kínai és egy kanadai versenyző.

    Jászapáti eleinte az utolsó, hatodik helyen korcsolyázott, kimaradt a pozíciós csatározásokból, csak követte az ellenfeleket. Egészen az utolsó körökig nem változtatott a taktikán, akkor viszont ritmust váltott és a negyedik helyre jött fel, ami önmagában kisdöntőt ért volna. Csakhogy az utolsó kanyarban Christie a kezével ráfogott kínai vetélytársa lábára, majd mindketten kicsúsztak a második pozícióért csatázva, így a magyar versenyző ölébe hullott a második helyért járó döntős szereplés Csoj mögött.
    A zsűri végül kizárta Liu Shaolin Sándor brit párját, Li Csin-jüt pedig a fináléba juttatták, így Jászapátinak hat ellenfele lesz a 13.09 órakor kezdődő éremcsatában.

    Liu Shaolin Sándor, az MTK sportolója öt körrel a vége előtt az élre állt elődöntős futamában, majd visszacsúszott a második helyre, és a hátralévő szakaszon ügyesen helyezkedve megőrizte pozícióját.    
    A szám fináléja 13.24 órakor kezdődik.

közösség

további frisss

lap tetejére